Phoenix Design bepaalt sinds jaren het gezicht van veel producten van Hansgrohe: Andreas Haug, Tom Schönherr, Manfred Dorn en Harald Lutz.

Flash Player hier downloaden

Phoenix Design

Dit team bepaalt sinds vele jaren het gezicht van Hansgrohe: Andreas Haug, Tom Schönherr, Manfred Dorn en Harald Lutz. De mensen die hun producten gebruiken, gelden voor dit duo altijd, als de maatstaf van het succes. Hoewel de creatieve geesten liever op de achtergrond werken, verheugen ze zich over de vele prijzen die hun designatelier reeds in de wacht sleepte.Mengkranen of televisies, douches of mobiele telefoons – steeds gaat Phoenix Design uit van een moderne, heldere lijn en maakt de dingen begerenswaardig door er emotie aan toe te voegen. Als recentste voorbeeld: de designers weten zeker dat niet alleen minimalisme de badkamer van vandaag mag bepalen. Dus voegen zij een verrassend sensueel accent aan de mengkranen- en douchelijn PuraVida.

Hansgrohe PuraVida – puur, helder, sensueel

Hoe noemen wij een mengkraan die ons raakt en verbluft? Die met de kleur wit speelt, helderheid en frisheid uitstraalt - een mengkraan met een soepel, elegant corpus: PuraVida. Het leven heeft ook glans, in de spiegel van zijn oppervlak – een contrast voor de zintuigen. PuraVida – het leven kan zo simpel zijn, eenvoudig te begrijpen, pure poëzie. Bij de lijn hoort een uitgebreid assortiment aan douches en accessoires – uiteraard ook van Phoenix Design. 

Hansgrohe douches – meer waterplezier voor iedereen 

Wie met Hansgrohe doucht, beleeft altijd het werk van de designers Andreas Haug en Tom Schönherr – Phoenix Design ontwierp het complete doucheassortiment van Hansgrohe, waaronder de wereldhit Raindance. Hiermee hebben Phoenix Design en Hansgrohe het douchen opnieuw uitgevonden: een handdouche die de proporties volledig op zijn kop zet, met zijn extra grote straalschijf en de korte greep. De dagelijkse douche wordt een sensuele belevenis. Door lucht met water te mengen, worden de traditionele spaghettistralen volle, zachte regendruppels. Geen twijfel mogelijk: Raindance heeft een revolutie teweeg gebracht in de wereld van het douchen.

Axor Montreux – de hervonden tijd

Een stijlvolle badkamercollectie die ons terugbrengt naar het begin van de 20e eeuw. Die de tijdgeest van de Belle Epoque met haar romantische kuurbaden weerspiegelt. Axor Montreux is naast een hommage aan het mondaine kuuroord bij het meer van Genève, tevens een moderne collectie. Of het nu in een traditionele of moderne sfeer is: het authentieke design van deze collectie zorgt altijd voor een stijlvaste badkamer. Hedendaags comfort komt daarbij niet te kort – daarvoor zorgt het vakmanschap van Hansgrohe.

Axor Uno² – klassieker van de terughoudendheid

Axor Uno² is de succesvolle vervolgontwikkeling van Axor Uno. Een mengkranencollectie waarbij Individualiteit met een hoofdletter wordt geschreven. Met zijn sobere, tijdloze en slanke design past Axor Uno2 in elke sfeer. Mondain of discreet, puristisch of extravagant, Bauhaus of postmodern – wij hebben steeds ruimte om onszelf te ontplooien. Één van de vele redenen waarom Axor Uno2 inmiddels allang een designklassieker is geworden.

Phoenix Design – de biografieën

De geschiedenis van Phoenix Design als ideeënbank en de biografieën van de twee oprichters zijn nauw verweven met de geschiedenis van design in de Bondsrepubliek Duitsland. Al bij Frogdesign, een legendarisch designbureau in Stuttgart, trokken Andreas Haug (°1946) en Tom Schönherr (°1954) sinds de jaren '70 de aandacht, voordat ze uiteindelijk in 1987 'Phoenix' uit de grond stampten. Als de legendarische vogel die vanuit de as steeds weer opstijgt naar nieuwe toppen, nooit rustend, zich steeds vernieuwend, zo zien ook Haug en Schönherr hun missie.

Ze ontwerpen producten die spontaan enthousiasme opwekken, daarbij perfect werken en niet in de laatste plaats het milieu besparen.De spagaat tussen functionaliteit en 'magie' - zoals de twee designers het ook noemen - maakt Phoenix Design voor grote merken uit de branches wonen, consumentenelektronica, telecommunicatie, huistechniek en badkamer.Voor Hansgrohe ontwierp Phoenix Design meer dan tien series en ruim 300 producten. Ze leverden daarmee innovatief pionierswerk.

Manfred Dorn, Tom Schönherr, Andreas Haug en Harald Lutz

Manfred Dorn, Tom Schönherr, Andreas Haug en Harald Lutz (van links naar rechts)

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Indien u verder surft op de pagina zonder uw instellingen te wijzigen, dan stemt u in met het gebruik van cookies.

   

OK
<% } //bolIsPublishMode %>