Badkamermuseum onder constructie

Het museum van de badkamer- en designgeschiedenis ondergaat een renovatie en deze herfst weer toegankelijk zijn.

Museum voor water, badcultuur en design

Stukken uit 700 jaar Midden-Europese bad(kamer)cultuur:

Nota: Het badkamermuseum is momenteel in renovatie. De heropening zal deze herfst plaatsvinden met een totaal ge-update concept.

In het Hansgrohe museum wachten u unieke en originele stukken, schitterende historische arrangementen en spannende anekdotes uit zeven eeuwen badgeschiedenis. Werp bij ons een blik door het sleutelgat van de badcultuur en -vormgeving, het sanitaire handwerk en de Hansgrohe ondernemingsgeschiedenis. 

De vier overkoepelende thema's in het museum voor water, badcultuur en design:

  • Europese badcultuur sinds de Middeleeuwen
  • De ontwikkeling van het sanitaire handwerk –
    van loodgieter tot installateur
  • De geschiedenis van de waterhuishouding
  • Een kijkje in de Hansgrohe ondernemingsgeschiedenis

Van privéhuisbadkamer tot socialistisch volksbad

Wist u al dat bruiloften in vroegere tijden soms in een grote badkuip werden gevierd? Hebt u ooit stilgestaan bij de 'ideale valhoogte' van douchewater? Al eens een DIN-norm-watercel uit de DDR-woningbouwserie 70 gezien? Dat vindt en leert u allemaal in het museum voor water, badcultuur en design in Schiltach. Of u nu de bescheiden naoorlogse badkamer bekijkt of het psychedelische tegeltjesdesign uit de hippietijd: de stukken vertellen duizend en één historische verhalen. Tot aan onze digitale periode toe.

Prachtige badkuipen, porseleinen kommen en andere pronkstukken

Interessant, hoe men in het Duitse keizerrijk over hygiëne dacht – of hoe de badkamer in de jaren '20 gedemocratiseerd werd. Heerlijk, dat archetype van onze huidige douche, genaamd 'sijpel-bad-apparaat'. Edel, zoals de toiletten en toilettafels van chique dames van adel en uit de bourgeoisie waren vormgegeven. De badgewoontes van onze voorouders weerspiegelen de respectievelijke periodes op fascinerende wijze. Baden - dat herken je bij een rondgang door de origineel nagebouwde badlandschappen onmiddellijk - was altijd al meer dan alleen schoon worden. Dat herkent u onmiddellijk bij een rondgang door de origineel nagebouwde badlandschappen.

Wilt u hier graag meer over weten? Audioguides in het Duits, Engels en Frans begeleiden u door de tentoonstelling. Organiseert u een excursie voor een groep? Hier vindt u informatie over een rondleiding door het Hansgrohe museum

Nota: Het badkamermuseum is momenteel in renovatie. De heropening zal deze herfst plaatsvinden met een totaal ge-update concept.

 

Adres en openingstijden:
Hansgrohe
Aquademie
Auestraße 9
D-77761 Schiltach 
Telefoon: +49 7836 51-3272
Fax: +49 7836 51-1505
E-mail

Maandag t/m vrijdag:      7:30 – 19:00 uur
Za, zo, feestdag:        10:00 – 16:00 uur
Toegang geschikt voor gehandicapten.

Eerste indruk van het museum

Foto´s

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Indien u verder surft op de pagina zonder uw instellingen te wijzigen, dan stemt u in met het gebruik van cookies.

   

OK
<% } //bolIsPublishMode %>