Hansgrohe Professional Services
Douches met digitaal bedieningspaneel

De RainPad installeren: alles wat u moet weten

Met de RainPad van hansgrohe kan doucheplezier digitaal worden geregeld. De temperatuur, het waterdebiet, douchescenario’s: alles wordt ingesteld via het slimme bedieningspaneel. Dit wordt vast in de douche van de klant geïnstalleerd en de mengkraantechniek verdwijnt achter de wand. Bij deze installatiewerkzaamheden dient u nieuwe hard- en software te gebruiken. Hier komt u te weten hoe dit in zijn werk gaat.

Installatievoorbeeld hansgrohe RainPad: bedieningspaneel in de douche.
De RainPad van hansgrohe is een slim bedieningspaneel waarmee uw klant alle douchefuncties regelt via aanraaksensoren en een grote bedieningsknop.

Elegant, intuïtief en helder vormgegeven: het bedieningspaneel in de douche.    

  • Met de sensortoetsen van de RainPad kunnen alle douches via een centraal bedieningspaneel worden geregeld.
  • De vlakke RainPad vervangt de mengkraan of de thermostaat.
  • Het bedieningspaneel ontvangt ook de RainTunes douchescenario’s via de hansgrohe home app. De vooraf geconfigureerde programma’s worden eenvoudig met een druk op de knop gestart, terwijl men onder de douche stapt. 
De onderstaande RainPad fotogalerij toont u alle functies en bedieningsmogelijkheden. 

Bekijk ook onze RainPad installatievideo, die u stap voor stap door het hele proces leidt.

Wat de RainPad in de douche kan

RainPad design en douchebediening    

  • Het frame en de greep van het digitale bedieningspaneel zijn gemaakt van verchroomd metaal (speciale afwerkingen mogelijk), het display van zwart gelakt glas.
  • De RainPad heeft een minimalistisch design en kan vrij worden gecombineerd met alle douches van hansgrohe. Zo kan uw klant zelf zijn combinatie samenstellen uit ons volledige assortiment. 
  • In geval van douchebediening via de RainPad bestaat de minimale oplossing uit één douche. Het maximale en dus ultieme doucheplezier bestaat uit drie systemen.
In de productcarrousel hieronder ziet u een selectie van mogelijke douchecomponenten. 

 

De RainPad professioneel installeren met hard- en software    

Voor de installatie van het RainPad bedieningspaneel heeft hansgrohe nieuwe hard- en software ontwikkeld. Als Smart Living Partner wordt u hiervoor vooraf grondig opgeleid. 

Functies van de iBox Control

De iBox Control is een elektronische inbouwthermostaat waarin koud en warm water gemengd en het debiet geregeld wordt. In het apparaat zijn magneetventielen geïnstalleerd voor de douchebediening. De iBox Control moet altijd toegankelijk zijn, dus een inspectieschacht is hier noodzakelijk.

Ook de montageplaat waarop u later de RainPad vast monteert, wordt in de wand ingebouwd. Er wordt een stuurkabel naar het bedieningspaneel geleid.
Installatie van de hansgrohe RainPad achter de douchewand.
Dit is de architectuur achter de app: bij de installatie van de RainPad, bouwt u de iBox Control en de montageplaat voor het bedieningspaneel in de wand in.