Hansgrohe Professional Services
Digitale knowhow voor installateurs

De hansgrohe SmartExpert app: hulp bij het instellen van Smart Living systemen

U bent installateur en wilt Smart Living producten van hansgrohe bij uw klant installeren? Dan bent u hier aan het juiste adres. De hansgrohe SmartExpert app is uw professionele assistent, die u op een begrijpelijke manier door de installatie en ingebruikname van RainTunes en RainButtons leidt. Hiermee wordt u een expert in onze digitale douchesystemen. 

Waarom hebt u de hansgrohe SmartExpert app nodig en wat doet hij?

Met de hansgrohe SmartExpert app rondt u de installatie van het digitale douchesysteem bij uw klant af:
 • U configureert de gemonteerde RainTunes producten.
 • U wijst de functies toe aan de verschillende RainButtons: hoofddouche, handdouche of schouderdouche. 
 • U stelt de temperatuureenheid in, controleert de juiste oriëntatie van het RainScreen enz. 
 • U beheert het volledige digitale douchesysteem – met de systeemcontrole. 
En uw klanten? Zij zullen niet alleen uw vakmanschap waarderen, maar ook uw digitale competenties.

Zo wordt u systeemcontroleur, interfacebeheerder én slimme expert

 • Stap 1. Om toegang te krijgen tot de hansgrohe SmartExpert app, dient u zich op onze ProService website voor partners te registreren.
 • Stap 2. Download de hansgrohe SmartExpert app – gratis, uiteraard – via iTunes of Google Play op uw iPhone/iPad of Android-smartphone. En dan kunt u aan de slag. 

De functies van de hansgrohe SmartExpert app 

 • Configuratie van het RainButton systeem, zie hoger. 
 • Trainingsmodus. In deze modus wordt de verbinding tussen de iBox Hub en de app voor het hele installatieproces gesimuleerd. Zo kunt u het RainButton douchesysteem vooraf in ‘droge toestand’ configureren. 
 • Partnerproducten. Hier vindt u informatie en promoties van hansgrohe RainTunes partners zoals Philips Hue of ad notam.
 • Adviesprotocol. Dit neemt u samen met uw klant door, om bvb. te achterhalen of hij zijn douche liever met RainButtons of met een RainPad zou bedienen.
 • Een serviceslot reserveren. Hier kunt u een afspraak maken met een hansgrohe installatie-expert die u ondersteunt bij alle aspecten van de Smart Living producten.
De functies van de hansgrohe SmartExpert app.
De hansgrohe SmartExpert app voor iPad, iPhone en Android-smartphones is eenvoudig te downloaden en intuïtief te gebruiken.

Samen verzamelen wij knowhow voor de toekomst van de badkamer!

U hebt nu de eerste versie van de SmartExpert app op uw smartphone of tablet geïnstalleerd. Maar deze wordt door hansgrohe voortdurend geoptimaliseerd en uitgebreid. In toekomstige updates zult u bijvoorbeeld montagehandleidingen voor alle digitale hansgrohe douchesystemen vinden, maar ook belangrijke achtergrondinformatie over Smart Living.

Uw klant wil zijn RainTunes douchescenario’s uitbreiden met licht, beeld en geluid? Binnenkort kunt u met de app ook de producten van onze slimme partners Philips Hue en ad notam configureren. 

De hansgrohe home app – voor RainTunes

Als uw werk voltooid is, bedienen uw klanten de Smart Living producten van hansgrohe zelf via de hansgrohe home app. Deze zorgt voor een multisensorische douche-ervaringen – met RainTunes douchescenario’s.

Ook voor u als installateur is het goed om deze app en zijn functies te leren kennen. Zo kunt u uw klanten altijd op een professionele manier helpen.
 

Digitale services met de hansgrohe apps.
Er zijn voortdurend nieuwe updates in de hansgrohe apps. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn en de digitale toekomst van de badkamer uiterst boeiend is!