Hansgrohe Professional Services
Smart Living installaties

Zo installeert u de Pontos Base

Word een expert in Smart Living toepassingen van hansgrohe! In de volgende stapsgewijze handleiding leren installateurs hoe ze Pontos Base moeten monteren. Dit systeem controleert de waterdoorstroom in de leidingen op lekkage en detecteert ongewenst waterverlies. Ook als is het nog zo klein.  

Pontos Base, correct geïnstalleerd

Pontos Base van hansgrohe, volledig geïnstalleerd.
Zo ziet de gemonteerde Pontos Base eruit. Hij wordt op de centrale waterleiding geïnstalleerd, direct na de watermeter en afsluiters en vóór een waterfilter of drukregelaar.

Slimme watermanager voor meer veiligheid en klanttevredenheid    

De digitale vooruitgang gaat verder, ook bij uw klanten thuis. Waarom hebben zij een slim watermanagementsysteem nodig?
  • De behoefte aan veiligheid in huis wordt groter. Pontos Base controleert de waterleidingen in huis op lekkage. In geval van schade sluit het systeem de watertoevoer automatisch af en stuurt het een pushbericht naar de gekoppelde smartphone. Zo kan Pontos Base tijdig alarm slaan en dure waterschade voorkomen. 
  • De behoefte aan kostenbeheersing neemt toe. Pontos Base levert uitgebreide statistieken over het waterverbruik.Zo kan men verspilling identificeren, water- en energiekosten controleren en het watergebruik aanpassen. 
  • Het Pontos watermanagementsysteem van hansgrohe bestaat uit Pontos Base en Pontos Scout watersensoren. Samen zorgen ze voor veiligheid, ontspanning, woonkwaliteit en een goed klimaat in huis. 
Alle details en verkoopargumenten voor beide Pontos componenten vindt u hier.

Alle vereiste stappen voor de installatie van Pontos Base ziet u in de volgende fotogalerij en in de video. 

FAQ’s over de installatie van Pontos Base    

Wat bij een stroomuitval?

Bij een stroomuitval is de werking van Pontos Base voor ongeveer 24 uur (afhankelijk van de belasting) verzekerd door de ingebouwde 9V-blokbatterij. Daarna moet de batterij worden vervangen. Als ook de batterijvoeding uitvalt, kunt u de geïntegreerde noodsleutel van Pontos Base gebruiken. Hiermee kunt u de waterleiding handmatig sluiten en openen. Meer informatie: zie gebruiksaanwijzing.

Wat is bij de levering inbegrepen?

Een Pontos Base met twee 1”-aansluitingen van messing, een 9V-blokbatterij voor noodstroomvoorziening, een noodsleutel en een stekker met kabel. En de technische productinformatie die nodig is voor de installatie. 

Hoe wordt het apparaat na de inbedrijfstelling ingesteld?

Na de installatie is het product direct gebruiksklaar en werkt het als een autonome eenheid. Het wordt aangeraden om de Pontos Base aan de hansgrohe home app te koppelen. Dan kan via een smartphone met de Pontos Base worden gecommuniceerd. Deze communicatie omvat onder meer berichten, het instellen van profielen en het opvragen van statistieken.

Nog vragen? Neem contact op met onze technische dienst.

Hansgrohe Technical service center