Hansgrohe Professional Services
Nieuwe ledigingstechnieken

RainDrain: slim bedachte ledigingen

 
Inloopdouche met douchegoot RainDrain.
RainDrain biedt voor elk badkamerproject met inloopdouche de perfecte oplossing voor de lediging. Dankzij de ruime keuze aan producten en afwerkingen vindt elke klant iets naar zijn smaak.

Perfectie voor douche – en een lust voor het oog    

Uw klant wil een douche waarin alles perfect op elkaar afgestemd is? Een harmonieuze badkamer is tenslotte een garantie om zich goed te voelen. hansgrohe heeft zijn assortiment uitgebreid met hoogwaardige douchegoten en bezorgt u met RainDrain uitstekend comfort en design uit één stuk. De afwerking van de producten voor de inloopdouche is perfect afgestemd op ons overige assortiment. Combineer badkamerkranen, douches, opbergoplossingen en producten voor waterlediging naadloos in de stijlwereld van uw klant.

RainDrain past flexibel in elke droomdouche en overtuigt als doordachte systeemoplossing. Een inbouwlichaam voor alle douchegoten garandeert een veilige installatie. Dankzij de beperkte inbouwdiepte is RainDrain geschikt voor diverse inbouwsituaties, zowel in nieuwe als in gerenoveerde gebouwen. 

Gun uw klant nu zonder problemen optimaal doucheplezier onder de hoofddouche XXL: voor een hoge afvoercapaciteit tot 60 l/min is bij RainDrain de innovatieve sifonoplossing Dryphon beschikbaar. De krachtige mechanische reukafsluiting is inbegrepen in de afwerkingsset van de douchegoot en vervangt op verzoek de meegeleverde sifon van de uBox universal (inbouwlichaam) en de afvoercapaciteit ervan tot 42 l/min. De doucheput RainDrain Spot is een complete set incl. sifon, waarvoor geen afzonderlijke uBox universall nodig is.

Flexibiliteit in alle omstandigheden

Van de hoofddouche tot het doucheputje moet de douche binnen de stijl van het project passen. Maak een keuze uit drie verschillende douchegoten en een variant voor puntafwatering: 

Perfecte afvoer voor alle douchesituaties

Het ruime assortiment biedt u diverse mogelijkheden om de douchelediging te plannen. Welke RainDrain-variant past het best in de badkamer van uw klant?
  • RainDrain Match: de douchegoot voor elke badkamer. Water loopt in de roestvrijstalen goot onder het rooster naar de sifon. Zes lengtes, 600 - 1200 mm. Voor de designafdekking is een oppervlak in chroom, geborsteld roestvrij staal, gelakt roestvrij staal en twee soorten glas verkrijgbaar. De achterzijde kan betegeld worden (niet geadviseerd bij varianten in glas). Eenvoudig aan te passen aan het niveau van de tegels rondom door een in hoogte instelbaar frame, dat in de roestvrijstalen goot wordt geplaatst. Voor plaatsing tegen de wand of vrij in de ruimte.
  • RainDrain Flex: blikvanger met geïntegreerde helling op de designafdekking. Vijf lengtes, 700 - 1200 mm, ter plaatse in te korten. Verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal en vijf exclusieve FinishPlus-oppervlakken. In tegenstelling tot de andere series wordt RainDrain Flex op de dekvloer geplaatst, hoogteaanpassing met de ovale steekverbinding naar het inbouwlichaam. Voor plaatsing tegen de wand of tussen twee wanden.
  • RainDrain Rock: ontworpen om te betegelen met natuursteen/tegels tot 40 mm dik. Het water stroomt verborgen weg. Zes lengtes, 600 - 1200 mm, ter plaatse telkens 50 mm in te korten aan elke kant. Eenvoudige hoogteaanpassing aan de installatieset, voor vrije plaatsing in de ruimte.
  • RainDrain Spot: doucheput voor plaatsing op plat vlak en maximale flexibiliteit. Afmetingen 150 x 150 mm. Geborsteld roestvrij staal (aan de achterzijde te betegelen) of gestructureerd roestvrij staal voor de afdekking.

RainDrain & XtraStoris: in première op de Hansgrohe Aqua Days

In 2021 presenteerden wij op de Hansgrohe Aqua Days voor het eerst al onze innovaties online. In deze video beleeft u een wereldpremière in de merkenwereld van hansgrohe met RainDrain: douchegoten en puntafvoeren. Daarnaast kunt u ook kennismaken met de XtraStoris inbouwnissen.

Hoogwaardige oplossingen voor douchegoot en doucheput

uBox universal: een inbouwlichaam voor alle inbouwsituaties

hansgrohe breidt zijn assortiment uit met één inbouwlichaam voor alle douchegoten en inbouwsituaties. Uw voordeel: efficiënt opslagbeheer door een universeel model uBox voor alle varianten van douchegoten.

  • In de fabriek voorgemonteerd afdichtingsvlies voor veilige afdichting van het geheel voorkomt waterschade.
  • Flexibele installatie: drie aansluitingen passen in bijna elke inbouwsituatie. Hoogteaanpassing en aanpassing van de designafdekking (afwerkingsset) zijn bij RainDrain Match en Rock zelfs mogelijk als de chape al gegoten is.
  • Veelzijdigheid: uBox universeel is geschikt voor primaire (standaard) en secundaire waterlediging.
  • Hoogwaardige productkwaliteit garandeert veiligheid op de werkvloer en ronduit tevreden klanten.
uBox universeel voor productopbouw.
Opbouw van de uBox universeel voor een vlakke installatie, uiterst geschikt voor innovaties, schematisch weergegeven: platen voor hoogteaanpassing, inbouwlichaam, in de fabriek voorgemonteerd afdichtingsvlies en beschermkap \(van beneden naar boven\).

Meer nieuwigheden van hansgrohe ontdekken