Hansgrohe Professional Services
Slaat tijdig alarm via de app

Pontos: het slimme watermanagementsysteem

Waterlekken en waterschade zijn zowel voor de huurder als voor de eigenaar erg vervelend. Ze veroorzaken hoge reparatiekosten en vernielen waardevolle bezittingen. Daarom is er nu Pontos, het nieuwe multitalent voor modern watermanagement, dat problemen met water voorkomt. Dit digitale ‘Smart Living’ systeem zorgt voor meer veiligheid thuis en minder zorgen onderweg.

Pontos: woonkwaliteit en veiligheid

Pontos waarschuwt uw klanten onmiddellijk via de app hansgrohe home, als thuis iets niet in orde is. Het systeem stuurt een akoestisch signaal naar hun smartphone, zodra schade in het waterleidingsysteem wordt vermoed. Of wanneer zelf vastgelegde grenswaarden worden overschreden. Dat brengt meer rust in het dagelijkse leven.
Pontos watermanagement, een Smart Living product.
Pontos is een Smart Living systeem van hansgrohe en bestaat uit twee componenten. De Pontos Base en Pontos Scouts kunnen comfortabel met de smartphone worden bediend via de app hansgrohe home.

Component 1: Pontos Base

De Pontos Base controleert de leidingen op opvallend drukverlies en detecteert ongewenst waterverbruik. Hij wordt op de centrale waterleiding aangesloten en bewaakt de woning continu. Bij mogelijke schade sluit de Base automatisch de watertoevoer af.

Typische kenmerken van de Pontos Base
 • Eenvoudig te installeren: Het apparaat wordt zonder extra wandhouder direct op de waterleiding gemonteerd.
 • Betrouwbaar en objectief getest: De Pontos Base is DVGW-gekeurd.
 • Gemakkelijk af te lezen informatie: Op het display van het apparaat verschijnt de bedrijfsstatus en een overzicht van alle relevante gegevens. 
 • Waardevolle data: De Base meet het waterverbruik en maakt statistieken op voor een duurzame omgang met de natuurlijke hulpbron.
 • Goed om weten: De Pontos Base bepaalt de geleidbaarheid van het water en levert zo informatie over de hardheid ervan.
 • Slim en snel: De Pontos Base kan op afstand worden bediend via een gekoppelde smartphone. Met de app hansgrohe home kunnen alle gegevens ook op het telefoonscherm worden geraadpleegd.
 • Contact voor noodgevallen: In de app hansgrohe home kan de huiseigenaar een noodnummer invoeren, bijv. van een vakman. Zo kan altijd iemand worden opgeroepen
 • om in noodgevallen ter plaatse in te grijpen.
 • Dubbel veilig: Bij een stroomuitval is de werking van het apparaat dubbel verzekerd door een batterij en een noodsleutel. De batterij is goed voor ca. 24 uur. Als er dan nog geen stroom is, kan de waterleiding op elk moment handmatig worden geopend of gesloten met de geïntegreerde noodsleutel.
Stap voor stap de Pontos Base juist installeren.
Zo installeert u de Pontos Base

Een video en foto’s tonen u hoe u de Pontos Base stap voor stap juist installeert.

Component 2: Pontos Scouts

Pontos Scouts zijn ronde vochtsensoren, die worden geïnstalleerd op plaatsen waar schade door waterlekkage, vorst, luchtvochtigheid of ongewone temperaturen moet worden voorkomen. De ruimtebewaking kan worden gebruikt in de badkamer, keuken of kelder, maar ook in de woonkamer, slaapkamers en kinderkamers.

Typische kenmerken van de Pontos Scouts
 • Autonomie: De sensoren functioneren onafhankelijk, net als een rookmelder, die met een licht- en geluidssignaal alarm slaat. Daarom hoeven ze niet noodzakelijk met de Pontos Base gecombineerd of aan een smartphone gekoppeld te worden.
 • Koppeling: Als een Pontos Scout via de app hansgrohe home aan een smartphone is gekoppeld, wordt bij schade door waterlekkage direct een pushbericht naar de telefoon gestuurd.
 • Waardevolle informatie over de woonkwaliteit: Een Pontos Scout meet regelmatig de luchtvochtigheid en de temperatuur in de ruimte waar hij zich bevindt. De app geeft deze gegevens weer in de vorm van statistieken. Als zelf vastgelegde grenswaarden over- of onderschreden worden, ontvangt de eigenaar een pushbericht op zijn smartphone en kan hij ingrijpen.
 • Optimale veiligheid met drie: In combinatie met de Pontos Base en de app hansgrohe home zijn de sensoren bijzonder doeltreffend. In geval van mogelijke schade wordt de waterleiding direct gesloten en verschijnt tegelijkertijd een bericht op de gekoppelde smartphone.
 • Veiligheid in het hele huis: Van de kelder tot de zolder kunnen 32 Pontos Scouts ingezet en met de app verbonden worden.

Pontos alarm? Reageer al onderweg!

Waar ter wereld uw klanten zich ook bevinden, met hansgrohe Pontos weten ze het direct, als er thuis een probleem is met vocht, vorst of water en kunnen ze meteen – terwijl ze nog onderweg zijn – adequate maatregelen treffen. Een alarmsignaal en een pushbericht in de app hansgrohe home brengen de huiseigenaar op de hoogte. In deze context is het ook bijzonder handig dat uw klant in de app een noodnummer kan invoeren om zijn installateur via een sms onmiddellijk over het voorval te informeren.

Conclusie: Pontos kan waterschade voorkomen en thuis altijd voor een goed klimaat zorgen.

 • Pontos – het watermanagementsysteem van hansgrohe

  De Pontos brochure downloaden

  Ontdek hoe digitale oplossingen op maat van uw behoeften uw levenskwaliteit naar een hoger niveau kunnen tillen. Maak kennis met een watermanagementsysteem waarmee u zich veilig voelt en comfortabel het klimaat in uw woning kunt controleren en verbeteren.

  Hier downloaden (PDF, 2 MB)