Hansgrohe Professional Services
Multisensorisch wellnessplezier

RainTunes: sensuele douchescenario’s met een app bedienen

Met RainTunes introduceert hansgrohe een app-gestuurde toepassing, die douchen sensueler en uw klanten tevredener maakt. Voelen, zien, horen en ruiken: onze digitale douchescenario’s spreken alle zintuigen aan. De georkestreerde programma’s bereiden voor op de dag, verfrissen na het sporten of sluiten de avond meditatief af. Met nieuwe bedieningen: RainButton en RainPad. 

Slim de toekomst in: wat maakt RainTunes zo geavanceerd?

RainTunes is een digitale nieuwigheid waarbij de mens centraal staat – en niet zozeer de techniek. Bij hansgrohe heet dit segment Smart Living. Een smartphone en de hansgrohe home app: meer hebben uw klanten niet nodig om RainTunes te bedienen en multisensorisch te douchen.
 • RainTunes verwent met douche-ervaringen voor meer ontspanning en wellness in het dagelijkse leven. 
 • Met zeven vooraf geconfigureerde scenario’s, zoals ‘Goedemorgen’, ‘Herstel’ of ‘Goedenacht’, wordt douchen een verfrissing, een wellnessmoment of een hulpmiddel bij het slapengaan.
 • Afhankelijk van het programma ziet men beelden op een videoscherm en hoort men geluiden, die met de waterchoreografie harmoniëren. Ambilight met leds dompelt de hele badkamer in sfeervol licht. Voor de scenario’s heeft hansgrohe ook geuren ontwikkeld: RainScent douchetabs verwennen met heerlijke aroma’s.
 • Talrijke experts hebben hansgrohe bij de ontwikkeling van de scenario’s geholpen: sportartsen en fitnesscoaches, specialisten in alternatieve geneeskunde en fysiotherapeuten. 
RainTunes: douchen met app en smartphone.
RainTunes betekent: georkestreerd douchen met alle zintuigen. Hierbij worden water, beeld, geluid, licht en geur gecombineerd tot een harmonisch samenspel.

RainButton: sensueel douchen met losse bedieningsknoppen

Met RainButtons kunnen de straalsoorten, de hoeveelheid water en de temperatuur worden ingesteld. Via bluetooth geven uw klanten hun wensen door aan de centrale watereenheid achter de wand. Op deze manier heeft hansgrohe een scheiding gecreëerd tussen de bediening en de mengkraan, waarbij de bedieningselementen naar wens kunnen worden geplaatst. De ‘Warm-Up’-knop kan buiten de douche, naast de lavabo of zelfs in de slaapkamer worden geplaatst. De douchescenario’s worden vanuit de app direct op de ‘Play’-knop naar de douche geladen. Bij het RainButton systeem passen de Rainfinity douches. 
 
RainButtons om de digitale hansgrohe douches te bedienen.
Douchebediening volledig los: RainButtons zijn bedieningsknoppen die vrij in de douche of zelfs buiten de natte zone kunnen worden geplaatst.

RainPad: het vlakke bedieningspaneel voor het dagelijkse doucheritueel

Ook met de RainPad kan RainTunes comfortabel worden bediend. Met het vast geïnstalleerde, centrale bedieningspaneel is digitaal doucheplezier heel eenvoudig. Uw klanten sturen het gewenste douchescenario van de hansgrohe home app naar de RainPad. Zodra ze het ‘Play’-symbool op het touchscreen aanraken, begint het scenario te lopen. De temperatuur, hoeveelheid water en straalsoorten kunnen op elk moment worden ingesteld en gewijzigd, ook los van het afgespeelde scenario. De RainPad kan met alle hansgrohe douches worden gecombineerd.

 
RainPad douchebediening regelt hansgrohe douches.
Alles in één oogopslag: de RainPad is een ultramoderne douchebediening, waarmee uw klanten hun dagelijkse doucherituelen gemakkelijk kunnen regelen – digitaal of analoog.

Nieuw: vijf RainScent geurwerelden voor elk douchemoment

Met de RainScent geurwerelden verandert een gewone douche in een sensuele beleving. Met de aroma’s van de hansgrohe douchetabs kunnen uw klanten de dagelijkse stress vergeten, zich ontspannen en hun batterijen weer opladen. U als professional kunt RainScent gebruiken om uw verkoop te stimuleren.

 • Complementair product voor RainTunes. De vijf geuren zijn afgestemd op de douchescenario’s: rozemarijn/citrus, lavendel, granaatappel, bergamot en zilverspar.
   
 • Een uniek cadeau voor klanten die doucheproducten bij u kopen.
   
 • Leuke give-away voor promotiecampagnes


 

Unieke douchebeleving met RainScent van hansgrohe.
hansgrohe RainScent – het geurige extraatje voor een multisensorische douchebeleving. Verkrijgbaar in vijf varianten, passend bij de RainTunes douchescenario’s.

RainTunes : presentatie op de Hansgrohe Aqua Days

In 2021 presenteert hansgrohe al zijn nieuwe producten voor het eerst virtueel. De volgende video van de Hansgrohe Aqua Days dompelt u onder in de Smart Living wereld van RainTunes. Bekijk de fantastische toekomst van douchen en ontdek waarom ons watermanagementsysteem woningen veiliger maakt.