Hansgrohe Professional Services
Smart home in video

Smart Living by hansgrohe: digitale producten voor meer welzijn & veiligheid

RainTunes en Pontos: dat zijn de namen van twee nieuwe producten die de badkamer sensueler, het huis veiliger en onze klanten tevredener maken. hansgrohe noemt dit segment ‘Smart Living’ en concentreert er zijn innovatiekracht in. In de video kunt u zien hoe creatief digitale producten in ons bedrijf worden ontwikkeld en hoe gemakkelijk ze thuis – via de smartphone – kunnen worden bediend.

Sensueler douchen, zelf waterverbruik beheren en zorgelozer reizen: in de video ziet u waarom Smart Living zo’n groot potentieel heeft voor de industrie, installateurs en klanten.

Smart Living: samen klaar voor de toekomst – zo geeft Hansgrohe mee vorm aan de productwereld van morgen

Welke producten zullen onze klanten het liefste willen? Hoe kunnen wij nog duurzamer worden? Welke groeimogelijkheden zijn er voor hansgrohe en zijn partners? De toekomst roept veel vragen op. Het Hansgrohe InnoLab in het Zwarte Woud is een plaats voor experimenten, waar productontwikkelaars op een speelse manier antwoorden zoeken en nieuwe concepten exploreren. In een creatieve start-upsfeer werkt een hecht team van medewerkers aan het productaanbod van morgen.

Steffen Erath, Head of Innovation bij Hansgrohe.
Steffen Erath, Head of Innovation, leidt u in de video door het creatieve centrum waar de digitale hansgrohe producten worden ontwikkeld.

Een kijkje achter de schermen van moderne productontwikkeling

Samen met experts, universiteiten en jonge bedrijven verzamelen ze in het InnoLab digitale knowhow en ontwikkelen ze producten die de woning van de klant op een intelligente manier online brengen. In de video leidt Steffen Erath u door het creatieve centrum en introduceert hij de innovatieve werkwijzen. “De digitale sector vraagt om nieuwe methoden”, aldus Erath. “We verlaten dus de klassieke paden en gaan stap voor stap verder met nieuwe ontwikkelingen – bijvoorbeeld in ‘sprints’. Daarbij moet je geobsedeerd zijn door het probleem, niet door de oplossing.”

Hoe ‘de nieuwe digitals’ bediend en geregeld worden

De douche activeren met de smartphone en met licht, geluid, beelden en geuren elke dag een persoonlijke wellnesswereld creëren. Zo sensueel is de badkamer van de toekomst. Het gebruik van de digitale douchebediening RainTunes is kinderspel: download gewoon de hansgrohe app op uw smartphone, kies een programma op basis van uw stemming of het tijdstip van de dag en laad het direct naar uw douche. In de video demonstreert Markus Armbruster aan de hand van het vitaliserende scenario ‘Goedemorgen’ hoe wakker worden onder de douche eruitziet. Douches en straalsoorten wisselen automatisch en de temperatuur en lichteffecten veranderen zonder dat u iets hoeft te doen. Beelden en geluid dompelen u compleet onder in een heerlijke waterbeleving. hansgrohe noemt dit multisensorisch douchen. 
 

Markus Armbruster, Vice President Digital bij Hansgrohe.
Markus Armbruster, Vice President Digital bij Hansgrohe, demonstreert in de video hoe u met uw smartphone uw douche kunt bedienen en uw huis tegen lekken kunt beschermen.

Beheer uw waterverbruik met uw smartphone en geniet van veiligheid – ook als u weg bent 

Een andere digitale innovatie is het watermanagementsysteem Pontos, een geavanceerde beveiliging tegen alle soorten waterschade. Het stuurt akoestische signalen en berichten naar uw smartphone, als er iets niet klopt met het klimaat in uw woning. Zo kunnen de watertoevoer en luchtvochtigheid slim worden geregeld, waar u zich ook bevindt. Voor meer woonkwaliteit en veiligheid thuis.