Hansgrohe Professional Services
Heel eenvoudig energie besparen

CoolStart: alleen warm water, als men het ook echt nodig heeft

Met de CoolStart technologie stroomt in de basisstand alleen koud water uit de mengkraan. De hendel voor warm water kan alleen naar links worden bewogen. Zo worden automatisch het energieverbruik en de CO2-uitstoot verminderd. Het slimme bedieningsconcept creëert een trend in de sanitaire sector, want het is goed voor het milieu en de portemonnee. In hotels is het besparingspotentieel enorm.

Er zijn sterke argumenten voor CoolStart

  • Klanten die mengkranen met CoolStart kopen, besparen bij elk gebruik energie, CO2 en geld. Ze verbruiken minder natuurlijk hulpbronnen en dragen bij aan de klimaatbescherming.
  • In combinatie met de EcoSmart technologie bespaart u ook kostbaar water – tot 60 procent.
  • CoolStart mengkranen zijn gebruiksvriendelijk dankzij de ergonomie bij de bediening.
  • Van de individuele consument tot hotel: het CoolStart assortiment is interessant voor een brede doelgroep en biedt professionals uitstekende commerciële mogelijkheden.
  • Gevestigde hansgrohe kraanseries, zoals Metris, Talis en Focus, en AXOR Starck lavabomengkranen zorgen voor een grote bekendheid van CoolStart, en dat in verschillende prijsklassen.
Automatisch energie besparen met CoolStart mengkranen.
Of u nu een sanitairdealer bent of in de projectbouw werkt: uw belangrijkste verkoopargument voor CoolStart is het besparingspotentieel.

Moderne mengkranen met besparingsfunctie: zo werkt het

Terwijl bij standaard mengkranen met de greep in de middelste stand meteen geisers of circulatiepompen inschakelen, wordt bij CoolStart mengkranen het leidingsysteem niet onnodig met warm water gevuld. Omdat koud water vaak volstaat om de handen te wassen of een kom te vullen, is bij deze mengkranen de beweging van de hendel naar rechts geblokkeerd. Als het water warmer moet, beweegt men de hendel naar links. Pas dan wordt warm water toegevoegd. De gebruiker beslist zelf hoe hoog de temperatuur van het water moet zijn. 

Geselecteerde producten met CoolStart technologie