BIM-gegevens (Building Information Modeling) van AXOR en hansgrohe producten

Efficiëntie en planningszekerheid

Hansgrohe levert BIM-gegevens (Building Information Modeling) in de belangrijkste bestandsformaten om bouwprojecten computerondersteund en geïntegreerd te plannen, uit te voeren en te beheren. Bij deze gegevens gaat het om de geometrie, positionering, materialen en eigenschappen van mengkranen, douches, douchesystemen en installatietechniek. Voor een betrouwbaardere planning en een snellere oplevering.

Building Information Modeling: tools en informatie voor bouwprojecten


Met Building Information Modeling kunnen bouwprojecten computerondersteund en geïntegreerd gepland, uitgevoerd en beheerd worden. Deze overkoepelende standaard biedt architecten, installatietechnici en bouwheren toegang tot alle productspecifieke gegevens voor een project. Hansgrohe levert BIM-gegevens voor de belangrijkste softwaretoepassingen. Het gaat hierbij om geometrie, positionering, materialen en eigenschappen van mengkranen, douches, douchesystemen en installatietechniek.

De BIM-modellen zijn beschikbaar op detailniveau LOD 300 in de zes belangrijkste formaten: Revit, ArchiCAD, AutoCAD, SketchUp, IFC en 3DS.

Voor talrijke, geselecteerde artikelen van AXOR en hansgrohe kunnen de BIM-gegevens worden gedownload van de productpagina. De BIM-gegevens van de bestaande en nieuwe producten worden voortdurend aangevuld en bijgewerkt.

Voordelen van het gebruik van BIM-gegevens

Meer zekerheid voor project en budget: 
De planning met BIM-gegevens zorgt voor transparantie in de hele projectcyclus. Door de virtuele planning van het project kunnen alle verwachtingen en specificaties worden gecontroleerd, voordat het bouwproces begint. Veranderingen kunnen op het virtuele model gesimuleerd en dus efficiënter uitgevoerd worden.

Significante tijd- en kostenbesparing: Het integratieve proces met consistent gebruik van de BIM-gegevens van alle betrokkenen vereenvoudigt de communicatie en bespaart tijd en geld tijdens de hele levenscyclus van een gebouw. Een gecoördineerde projectplanning leidt tot een snellere oplevering. Met een betere gegevenskwaliteit kan exacter worden gepland en verloopt het beheer van het gebouw efficiënter.

Toelichtende video over het gebruik van BIM-gegevens van AXOR en hansgrohe producten in Revit.

In enkele stappen naar een planning met BIM-gegevens in Revit of ARCHICAD

Voor een snelle integratie in de planning stellen hansgrohe en AXOR BIM-gegevens van hun merkproducten ter beschikking op het contentplatform bimobjects.com. Daar zijn ze in verschillende formaten verkrijgbaar, bijv. .rfa voor gebruik in Revit of .gsm voor gebruik in ARCHICAD.

In slechts enkele stappen kunnen de BIM-gegevens van mengkranen, douches en systemen gedownload en in bestaande of nieuwe ontwerpen en plannen ingevoegd worden.

  1. Zoek hansgrohe of AXOR via de zoekbalk op het contentplatform.
  2. De website toont dan alle producten van de merken waarvan BIM-gegevens beschikbaar zijn.
  3. Klik op de productafbeelding om een pagina te openen met meer informatie, zoals maattekeningen en afbeeldingen, technische specificaties, materialen, de fabrikant of de beschikbaarheid per land.
  4. Met een klik op de downloadknop wordt een keuzevenster geopend met alle beschikbare formaten van de BIM-gegevens.
  5. Klik op Revit met de extensie .rfa of ARCHICAD met de extensie .gsm, om het betreffende bestand te downloaden.

Een andere mogelijkheid op bimobjects.com is het direct invoegen van de BIM-gegevens in Revit of ARCHICAD tijdens het gebruik van de toepassing.

  1. Klik hiervoor op Zoek BIM objecten in het geopende plan. Ook hier kunt u filteren op fabrikant of andere categorieën , zoals de toepassing.
  2. Nadat u op het gekozen product hebt geklikt, wordt opnieuw een keuzevenster met de verschillende bestandsformaten geopend. Selecteer hier het bestand met de extensie .rfa of .gsm.
  3. COBie-parameters kunnen met het BOPC-icoontje worden ingevoegd.
Toelichtende video over het gebruik van BIM-gegevens van AXOR en hansgrohe producten in ArchiCAD.