Onze bijdrage aan de bescherming van onze planeet

Duurzaamheid: onze belangrijkste bekommernis en uw beste argument

Water is leven en onze passie. Daarom doen wij er alles aan om deze kostbare natuurlijke hulpbron te beschermen: met water- en energiebesparende douches, mengkranen en technologieën. Ook de vervaardiging en verwijdering van onze producten heeft gevolgen voor het klimaat en de beschikbaarheid van hulpbronnen op onze planeet en ook hiervoor nemen wij onze verantwoordelijkheid. En uw klanten? Die houden ervan als u hen helpt te besparen. 

Groen. Groener. Eco* 2030.

“Tegen 2030 willen wij onze volledige watervoerende productportfolio van de merken hansgrohe en AXOR aanpassen met water- en energiebesparende technologieën. In de toekomst moeten zij deel uitmaken van elke duurzame renovatie en elke energie-efficiënte nieuwbouw. Wij zijn vastbesloten om mee te helpen de emissies in de badkamer en de keuken terug te dringen.” 

Hans Jürgen Kalmbach
Directievoorzitter van Hansgrohe SE 


* Hansgrohe Group definieert ‘ECO’ als de vermindering van het water- en/of energieverbruik van watervoerende producten in gebruik met minstens 22 procent ten opzichte van het referentiejaar 2020.

Hansgrohe maakt watervoerende producten klimaatvriendelijk.
Groen. Groener. Eco 2030 is de naam van het vlaggenschipproject van Hansgrohe Group. Onder leiding van Hans Jürgen Kalmbach maken wij alle watervoerende producten klimaatvriendelijk.

Onze weg naar groene transformatie

Minder warm water, minder CO2-uitstoot

De gebruiksfase van een handdouche is verreweg het meest CO2-intensief. Er wordt ongeveer 1.000 keer meer CO2 uitgestoten dan bij de productie ervan. Daarom hebben wij er onze missie van gemaakt om duurzame oplossingen te ontwerpen die water- en energiebesparende technologieën zoals EcoSmart en CoolStart combineren met een unieke waterbeleving. Helemaal in lijn met het DNA van onze merken willen wij verantwoordelijkheid nemen voor de mens, het milieu en onze planeet.

Ontdek meer over onze water- en energiebesparende technologieën

Uitmuntend design en spaarzaamheid gaan hand in hand bij Hansgrohe. Met onze technologieën EcoSmart (sinds 2007) en CoolStart (sinds 2012) besparen consumenten al vele jaren water en energie – elke dag weer. En onze milieudoelstellingen voor de toekomst zijn nog ambitieuzer.

Pulsify – voor een sensuele, duurzame douche-ervaring

Bij Pulsify draait alles om efficiëntie en plezier. 9 op de 10 klanten bevestigen dat Pulsify EcoSmart een fantastische douche-ervaring biedt, en dat met 40% waterbesparing.*


*TRND-klantenonderzoek met 150 testers, juli 2022. Waterbesparing in vergelijking met het hansgrohe gemiddelde.

Mee ove Pulsify

AXOR Conscious Showers by PHOENIX

Naast de bestaande waterbesparende producten, zoals de AXOR Conscious Showers, zal AXOR de komende jaren in het kader van het initiatief ‘Green Products’ een consequente wijziging van de productportfolio doorvoeren.

Meer over Consious Showers

Bespaar water, energie en geld!

Onze tip: gebruik onze waterbespaarcalculator bij uw verkoopgesprekken. Met deze praktische online tool kunt u voor uw klanten het volume berekenen dat zij met mengkranen of douches met EcoSmart technologie kunnen besparen. De bespaarcalculator berekent hoe snel de investeringen renderen.

Besparen in projectbouw of in een privéwoning? Klik op de onderstaande links om het potentieel te berekenen: 

Water besparen in een privéwoning

Water besparen in projectbouw

Transparantie over ecologische effecten tot op het productniveau 

Met transparantie over de ecologische effecten zorgen wij voor geloofwaardigheid bij onze stakeholders. Zo laten wij milieuproductverklaringen bevestigen door onafhankelijke partijen en nemen wij deel aan bedrijfsbeoordelingen.

Zoek uw water- en energiebesparende producten

Groen is meer dan een kleur