Maximale expressiviteit en exclusiviteit

Perfect geslepen: diamanteermachines in de AXOR productie

De wens van de designer om een mengkraan met een buitengewone glans te creëren, bracht de AXOR experts na intensief onderzoek bij een technologie die oorspronkelijk in de optische branche en de ruimtevaartindustrie werd toegepast: de diamanteermachine. Bij AXOR wordt het diamantgereedschap gebruikt om de hoogglanzende oppervlakken en diamantslijping van AXOR Edge mengkranen te realiseren.

Wanneer exclusiviteit zich uit in perfectie en kwaliteit

In de optische branche en de lucht- en ruimtevaartindustrie worden diamanteermachines gebruikt, om een maximale precisie en oppervlaktekwaliteit te bereiken. Ook bij AXOR kiezen de experts van de productontwikkeling voor bewerking met diamantgereedschap, om een ongeëvenaarde oppervlakteglans te creëren. Of om structuren te frezen, lijn voor lijn, tot op de micrometer. Zo ontstaat een juweel dat door zijn glans en gedeeltelijke diamantslijping een ongeziene look-and-feel heeft: AXOR Edge.

De mengkranen van de exclusieve badkamercollectie zijn unieke sieraden. Bij AXOR Edge wilde designer Jean-Marie Massaud van een alledaags object een sculptuur maken, die emoties oproept door zijn perfecte randen, hoogglanzende oppervlakken en verfijnde structuren. En net als in de juwelenbranche wordt bij AXOR Edge gebruikgemaakt van diamantgereedschap. Hier zorgen een maximale precisie, de fijnste details en de hoogwaardigste materialen voor perfectie en kwaliteit, en dus voor een exclusiviteit die de standaard ruim overtreft en voor volmaakte afwerking staat.

Diamanteermachine bij het frezen van een AXOR Edge mengkraan.
Een diamanteermachine aan het werk: hier freest ze uiterst precies en gelijkmatig de 45°-afkantingen van de AXOR Edge mengkranen, zodat ze perfect op elkaar aansluiten.

Diamanten: de exclusieve sleutel tot absolute precisie

De wens van de designer om een mengkraan met maximale glans te creëren, stelde de productontwikkelaars bij AXOR voor een uitdaging. Het doel was om nog schitterendere oppervlakken en nog preciezere randen te creëren en zo het licht perfect te weerkaatsen. De oplossing werd gevonden in een diamanteermachine. Deze kan de 45°-afkantingen en oppervlakken met een ongeziene precisie en vlakheid afwerken. De afkantingen worden zo met een diamantgereedschap geslepen, dat ze perfect op elkaar aansluiten. In de diamanteermachine krijgen de oppervlakken hun eindkwaliteit, zonder de minste oneffenheid en zonder dat ze nog geslepen of gepolijst hoeven te worden. Omdat elk krasje en ieder structuurverschil door een korreltje stof afbreuk doet aan het resultaat. Ook de plaatsing van de diamanteermachine is hierbij bepalend: alleen een optimale stabiliteit zorgt ervoor dat zich geen wrijving en trillingen voordoen. Dit wordt verzekerd door zes luchtdempers die de geringste beweging van de ondergrond absorberen. En het kost tijd: in totaal duurt het bewerkingsproces dubbel zo lang als bij traditioneel slijpen en polijsten.

De structuren met een diamantslijping worden op dezelfde manier bewerkt. Hier frezen de diamanten de fijne piramidevormpjes lijn voor lijn in het oppervlak van het massief messing blok – tot op de micrometer precies met minimale toleranties. De luxueuze details van een sculpturale mengkraan die met zijn look-and-feel een unieke eyecatcher vormt bij de lavabo, aan het bad of in de douche.

Voor de slijping freest een diamant de fijnste lijnen.
De ultieme eyecatcher van de mengkraan is de diamantslijping: lijn voor lijn, tot op de micrometer precies worden de fijne piramidevormpjes in het massief messing blok gefreesd.