Meer veiligheid in de badkamer, ook voor kinderen

CoolContact: gecontroleerde koudwatervoering

De technologie CoolContact zorgt ervoor dat de thermostaatbehuizing niet heet kan worden. De extra ‘innerlijke’ veiligheid voorkomt pijnlijke aanrakingen of brandwonden. Hand erop: deze hoogwaardige waterregelaars zijn altijd aangenaam om aan te raken. Zo wordt douchen en baden nog zorgelozer – vooral voor kinderen en senioren.

Goede argumenten voor meer veiligheid in de badkamer

  • CoolContact maakt thermostaten merkbaar veiliger, omdat de koeltechnologie voorkomt dat de thermostaatbehuizing heet wordt. 
  • Ideaal voor klanten met kinderen: er bestaat geen verbrandingsgevaar voor de gevoelige handjes van de kleine ontdekkers.
  • Met een CoolContact thermostaat hoeft niemand meer op een veilige afstand van de mengkraan te blijven.
Kinderen onder de douche met CoolContact thermostaat.
Met CoolContact douche- en badthermostaten verloopt het douchemoment voor het hele gezin nog zorgelozer.

Veilig geregelde thermostaatkoeling: zo werkt het

In de CoolContact thermostaat wordt het koude water zo door de basiseenheid geleid, dat het direct achter de complete voor- en bovenzijde stroomt. Het stroomt hierbij van rechts naar links – in de richting van de thermostaatkardoes. Het hete water wordt vanuit de wandaansluiting zonder omwegen naar de kardoes geleid. Het gemengde water stroomt, omgeven door koud water, vanuit de kardoes naar rechts naar de uitloop – en dit langs de achter- en onderzijde. Bij hansgrohe noemen we dit: gecontroleerde koudwatervoering.
hansgrohe veiligheidsthermostaat voor kinderen.
Laat ze zorgeloos douchen: bij CoolContact thermostaten komt het hete water zelfs niet in de buurt van de kinderhandjes.

Ecostat E: zorgeloos doucheplezier voor iedereen

De eerste hansgrohe thermostaat die met de innovatieve koeltechnologie CoolContact werd uitgerust, is de Ecostat E. Een extra veiligheidsfunctie hier is de SafetyStop voor een instelbare temperatuurbegrenzing. Dit voorkomt op een betrouwbare manier dat douche- of badwater per ongeluk te heet uit de leiding komt. De mooi vormgegeven Ecostat E thermostaat is dankzij de duidelijke opschriften en ergonomische grepen ook ideaal voor de badkamer voor alle leeftijden. De Ecostat E badthermostaat met CoolContact werd met de Red Dot Award 2019 bekroond.
hansgrohe badthermostaat met bescherming tegen verbranden.
Met CoolContact zijn kinderhandjes beschermd. En ook voor senioren en personen met een lichamelijke beperking is er geen gevaar, wanneer ze zoekend naar de regelaar grijpen.

Croma E en Ecostat E met CoolContact: ideaal voor de gezinsbadkamer

Uw klant wil voor zijn gezinsbadkamer een moderne uitrusting voor een aantrekkelijke prijs? Raad hem dan gewoon een veilige én harmonieuze combinatie van hansgrohe aan: de Croma E douchelijn met Ecostat E. Croma E is uiterst eenvoudig te bedienen en veilig voor kinderen dankzij CoolContact. Overigens, de solide hansgrohe doucheklassieker Croma schittert nu in een nieuw, modern design.
Croma E Showerpipe met Ecostat E veiligheidsthermostaat.
Laat ze gewoon in het bad plonzen: een Croma E Showerpipe met Ecostat E veiligheidsthermostaat is een uitstekende keuze voor klanten met kinderen.

Producten met CoolContact technologie