Hightech voor meer persoonlijkheid in de badkamer

PVD-proces voor gekleurde, schitterende en tegelijk robuuste oppervlakken

Bij het PVD-proces worden mengkranen, douches en accessoires in vacuümkamers voorzien van een extra metaallaag, die ofwel hoogglanzend is, ofwel handmatig wordt geborsteld voor een bijzondere textuur. Er zijn talrijke PVD-oppervlakken verkrijgbaar, maar welke variant de klant ook kiest: de producten vallen op door hun bijzonder schitterende kleur en hoge weerstand.

Meer kleur in de badkamer: hightech proces voor de afwerking van kraanoppervlakken

De AXOR en hansgrohe badkamer- en keukenmengkranen die met het PVD-proces zijn afgewerkt, hebben een oppervlak met een bijzonder schitterende kleur en uitstekende mechanische eigenschappen. De kleur ontstaat door een extra metaallaag, die in vacuümkamers wordt aangebracht door middel van physical vapour deposition (PVD). De dampafzetting van diverse procesgasmengsels veroorzaakt verschillende lichtreflecties op het oppervlak.

Elk van de vele kleuren is het resultaat van een intensief ontwikkelingsproces en de combinatie van hightech en handwerk, want bij de geborstelde varianten worden de oppervlakken handmatig bewerkt. Naargelang het design geeft dit de mengkranen een heel bijzondere textuur.

Deze met PVD gekleurde waterkranen, douchekoppen, keukenmengkranen en accessoires zijn volgens de hoogste kwaliteitsnormen vervaardigd en voldoen aan de vraag naar meer persoonlijkheid in de badkamer en aan het aanrecht. Ze hebben een schitterende kleurkwaliteit en zijn bijzonder bestand tegen externe invloeden.

Vacuümkamer van het PVD-proces voor gekleurde mengkranen.
Voor meer persoonlijkheid en duurzaamheid in de badkamer en keuken: met het PVD-proces afgewerkte mengkranen zijn gekenmerkt door een bijzonder schitterende kleur en robuustheid.

Voordelen van PVD-oppervlakken: kwaliteit, schitterende kleuren en langdurig plezier

Ze worden tijdens hun levensduur ontelbare keren aangeraakt, gebruikt en schoongemaakt, daarom moeten de waterkranen en douchekoppen duurzaam zijn. Omdat ze worden geïnstalleerd in ruimtes die gemiddeld om de 25 jaar worden gerenoveerd: de badkamer en de keuken. Tegelijkertijd zijn het elementen in huis waar drinkwater door stroomt, waar men zich onder wast en waar men zijn dagelijkse hygiëne mee verzorgt.

De mengkranen, douches en accessoires van AXOR en hansgrohe onderscheiden zich door hun topkwaliteit in materiaal, vorm en functie. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de gekleurde oppervlakken die met het PVD-proces geproduceerd zijn. Badkamer- en keukenproducten die met hun kleur aan persoonlijke interieurwensen en de hoogste designeisen voldoen, krijgen door het PVD-proces hun speciale afwerking met de volgende eigenschappen: 

  • Bijzonder schitterende kleuren
  • Hoge weerstand tegen externe invloeden zoals krassen, reinigingsmiddelen en zout van zeelucht
  • Lange levensduur van de oppervlaktetextuur en kleur
  • Aangenaam om aan te raken
Waterkraan met duurzaam PVD-oppervlak in bronskleur.
Een van de vele PVD-oppervlakken voor AXOR en hansgrohe badkamer- en keukenproducten: de waterkraan in bronskleur onderscheidt zich door zijn schitterende kleur en robuuste oppervlak.