Mengkranen in openbare ruimtes

Meer hygiëne en zuiverheid in veelgebruikte sanitaire voorzieningen

Bent u op zoek naar lavabomengkranen voor openbare ruimtes of bedrijven? Hier vindt u elektronische en mechanische mengkranen die de wasplaats aantrekkelijker maken. Lees meer over efficiënte technologieën voor een betere hygiëne en informeer u over de installatie en het onderhoud. Bovendien tonen wij u hoe u de sensorgestuurde en zelfsluitende mengkranen kunt instellen volgens de behoeften van de klant.

Mengkranen voor contactloos of contactarm handenwassen 

Met deze argumenten overtuigt u uw klanten bij de productkeuze:

  • Hygiënische oplossing voor diverse toepassingen. Bij AXOR en hansgrohe vindt u elektronische mengkranen die u contactloos bedient, en automatisch sluitende mengkranen die u na het handenwassen niet meer hoeft aan te raken.
  • Spaarzaamheid. Elektronische en zelfsluitende mengkranen helpen verspilling van water en energie te voorkomen.
  • Veiligheid. Bij deze mengkranen kan de hygiënespoeling worden geactiveerd, waardoor de veiligheid van het drinkwater wordt verbeterd. 
  • Onderhoudsvriendelijk. De gesloten en robuuste constructie van de elektronische en zelfsluitende mengkranen voorkomt vandalisme en vergemakkelijkt tegelijkertijd het onderhoud.
Elektronische mengkraan van hansgrohe voor een betere hygiëne.
Met contactloze mengkranen van AXOR en hansgrohe kunt u uw handen wassen zonder de kraan aan te raken en beperkt u het risico op overdracht van virussen en bacteriën. Op de foto: hansgrohe serie Focus.

Design en maximale functionaliteit

​​​​​​​In de exclusieve projectbouw, maar ook in privéwoningen zijn sanitaire voorzieningen vaak het visitekaartje en een weerspiegeling van het respect voor de gasten, medewerkers en klanten. Een sensorgestuurde uitloop aan de lavabo vormt een opvallend designaccent en benadrukt in hotels en restaurants de hoge eisen van de uitbater. De contactloze lavabomengkranen van AXOR en hansgrohe overtuigen door de combinatie van esthetiek en functionaliteit.

 

Keuze: elektronisch of mechanisch, met of zonder temperatuurregelaar

De contactloze lavabomengkranen met infraroodelektronica zijn naar keuze verkrijgbaar met net- of batterijvoeding. De mengkranen kunnen op elke lavabo worden gemonteerd of als inbouwvariant worden geïnstalleerd. Voor netvoeding is een stroomaansluiting nodig. Zelfsluitende mengkranen gaan mechanisch open en sluiten contactloos na gebruik.

De elektronische mengkraan met netvoeding wordt met de bijgeleverde transformator voor 6V-laagspanning aangesloten op een contactdoos onder de lavabo. Ook de box wordt onder de lavabo geïnstalleerd en op de mengkraan aangesloten. 

De lavabomengkraan met batterijvoeding haalt de benodigde laagspanning uit een 6V-batterij (type CR-P2). Hiervoor wordt de bijgeleverde box onder de lavabo met de mengkraan verbonden. De batterij gaat ongeveer 2 jaar mee en kan worden vervangen.

De zelfsluitende mengkraan overtuigt klanten die geen stroomvoorziening bij de lavabo willen. Een lichte druk op de greep activeert het hydraulische mechanisme. De watertoevoer stopt automatisch na het ingestelde tijdsinterval, zonder dat de kraan opnieuw hoeft te worden aangeraakt.

Elektronische mengkranen op individuele eisen afstemmen

De sensorelektronica moet aan de lavabo worden aangepast. Bij onze elektronische mengkranen gebeurt dat automatisch bij de eerste instelling. De infraroodtechnologie (opto-sensortechnologie) reageert onder andere op de kleur, het type en de afmetingen van de lavabo, om de functie optimaal aan de omstandigheden aan te passen. Vervolgens stelt u de door de klant gewenste watertemperatuur in voor de contactloze mengkraan. Bepaalde modellen hebben een menghendel om de temperatuur individueel te regelen.  

Elektronische hansgrohe mengkraan met sensor.

Zelfsluitende mengkranen optimaal instellen

Een zelfsluitende mengkraan kan gemakkelijk aan de eisen van uw klant worden aangepast. Met behulp van het optionele bijbehorende gereedschap kunt u de sluittijd instellen tussen 3 en 20 seconden. De automatische zelfsluitfunctie van de mengkraan kan voor een hygiënespoeling buiten werking worden gesteld en vervolgens in een handomdraai weer worden geactiveerd. In de volgende video’s tonen wij u hoe dat gaat.

Hygiënespoeling en thermische desinfectie

De elektronische en zelfsluitende mengkranen van AXOR en hansgrohe bieden met hun automatische of handmatige hygiënespoeling een extra argument op het gebied van drinkwaterhygiëne. In sanitaire ruimtes die regelmatig ongebruikt blijven (bijv. hotelkamers en evenementenhallen), waardoor zich in het stilstaande water kiemen kunnen ontwikkelen, kan bij elektronische mengkranen een automatische hygiënespoeling worden geprogrammeerd. Deze laat telkens 24 uur na het laatste gebruik gedurende tien seconden vers water door de leidingen en kraan lopen. Daarnaast is een continue spoeling van drie minuten voor de thermische desinfectie beschikbaar. Bij de zelfsluitende mengkranen kan de thermische desinfectie heel gemakkelijk handmatig worden geactiveerd met het servicegereedschap.

Mengkranen van AXOR en hansgrohe voor openbare ruimtes