Hansgrohe Professional Services
Maximale vrijheid in badkamerdesign

Met gekleurde oppervlakken en exclusieve services naar een persoonlijke droombadkamer

Mengkranen, douches en accessoires met speciale oppervlakken, aangepast aan de persoonlijke voorkeuren of het specifieke interieur: dit zijn de services van AXOR FinishPlus en AXOR Signature. Ze bieden architecten, binnenhuisarchitecten, planners en hun klanten – de badkamergebruikers – de vrijheid om badkamerproducten aan persoonlijke wensen aan te passen. Voor een droombadkamer – individueel en met karakter.  

Gekleurde mengkranen met geborstelde of glanzende oppervlakken

Een gekleurd oppervlak uit het uitgebreide palet van speciale AXOR FinishPlus oppervlakken, daarmee wordt de mengkraan een schitterend statement aan de lavabo. Dit maakt van de douche een echte eyecatcher in de badkamer. Zo krijgt een accessoire een heel eigen uitstraling. Wie voor een AXOR product met een speciaal oppervlak kiest, krijgt een perfecte match met het individuele badkamerdesign. Of net een bewust contrast met het interieur. In geborstelde of hoogglanzende uitvoering, in geraffineerde goudlook, opvallend zwart chroom of warme bronstint, de speciale AXOR FinishPlus oppervlakken zijn niet alleen extreem robuust en duurzaam, ze veranderen ook elk badkamer- of keukenproduct in een fascinerend designobject met maximale uitstraling. Kleurencombinaties en andere tinten kunnen naar wens worden gerealiseerd. Speciale AXOR FinishPlus oppervlakken – ontwikkeld door AXOR specialisten, vervaardigd in de ‘physical vapor deposition’ kamers van AXOR’s eigen productievestiging in Schiltach in het Zwarte Woud.

Waterkranen met verschillende oppervlaktekleuren.
Gekleurde oppervlakken voor individuele badkamerdesigns: AXOR FinishPlus oppervlakken, geborsteld of hoogglanzend, maken van de mengkraan of douche een exclusief designstatement.

AXOR - op maat gemaakte individualisering

Fabricage op maat ontmoet kwaliteit en liefde voor precisie. Ontdek wat AXOR's ambachtelijk geïnspireerde aanpak zo speciaal maakt. Lees van Benjamin Holzer, Hoofd Product Management AXOR, wat AXOR's ambachtelijk geïnspireerde aanpak zo speciaal maakt.

Van goud tot brons: een breed kleurenpalet voor badkamerproducten en keukenmengkranen

Het kleurenpalet van de speciale AXOR FinishPlus oppervlakken voor individuele mengkranen, douches en accessoires reikt van warm brons tot modern zwart chroom, van een industriële roestvrijstalen look tot een prachtige goudkleur aan de lavabo, van gepolijst rood goud tot mat messing. Met de vele kleuren en de uitvoeringen ‘geborsteld’ of ‘gepolijst’ kunnen alle individuele interieurwensen worden gerealiseerd.

De AXOR FinishPlus oppervlakken in één oogopslag

Verkrijgbaar vanaf 1 stuk:
 • Polished Gold Optic (gepolijste of glanzende goudkleur)
 • Brushed Gold Optic (geborstelde of matte goudkleur)
 • Brushed Nickel (geborstelde of matte nikkelkleur)
 • Polished Red Gold (gepolijst of glanzend rood goud)
 • Brushed Red Gold (geborsteld of mat rood goud)
 • Brushed Bronze (geborstelde of matte bronskleur)
 • Polished Black Chrome (gepolijst of glanzend zwart chroom)
 • Brushed Black Chrome (geborsteld of mat zwart chroom)
 • Brushed Brass (geborstelde of matte messingkleur)
 • Stainless Steel Optic (roestvrijstalen look)
Verkrijgbaar vanaf 30 stuks:
 • Polished Chrome (gepolijst of glanzend chroom)
 • Brushed Chrome (geborsteld of mat chroom)
 • Polished Nickel (gepolijste of glanzende nikkelkleur)
 • Polished Bronze (gepolijste of glanzende bronskleur)
 • Polished Brass (gepolijste of glanzende messingkleur)

Schitterend en robuust: AXOR FinishPlus oppervlakken, geproduceerd in het PVD-proces

De gekleurde oppervlakken van AXOR FinishPlus zijn de meesterlijke optelsom van hightech en handwerk. Ze worden al jaren vervaardigd met behulp van het ‘physical vapor deposition’-proces – een coatingtechniek die in een hoogvacuümkamer wordt uitgevoerd met ontlading van een vlamboog. De toegevoerde gassen binden zich daarbij aan zirkonium. Dit mengsel komt in contact met het chroomoppervlak van het product en vormt zo de extra, tot 0,3 μm dikke PVD-laag. De speciale kleuren ontstaan door verschillende gasmengsels in het coatingproces en door specifieke combinaties van lagen, die door onze eigen experts speciaal voor de AXOR FinishPlus oppervlakken zijn ontwikkeld. Bij de geborstelde varianten worden de mengkranen, douches of accessoires met de hand geborsteld, voordat ze met de PVD-coating worden afgewerkt. De borstelrichting is hierbij perfect op het design afgestemd. In de AXOR productieafdeling op de hoofdvestiging van de Hansgrohe Group in Schiltach worden meerdere vacuümkamers gebruikt om aan de groeiende vraag naar gekleurde badkamerproducten te voldoen.  

De voordelen van de PVD-coating in één oogopslag:

 • bijzondere glans
 • breed kleurenpalet
 • constant hoge kwaliteit
 • hoge weerstand tegen mechanische en chemische invloeden, zoals krassen of reinigingsmiddelen en tegen corrosie (bijv. door zout uit de zeelucht)
PVD-proces in de vacuumkamer; proces handmatig polijsten
Hightech: de AXOR FinishPlus PVD-oppervlakken ontstaan in vacuum door ontlading van een vlamboog. Handmatig: vooraf worden ze gepolijst of met de hand geborsteld.

Van mengkraan tot unicum: AXOR Signature maakt individuele (badkamer-)wensen waar 

Verlengen, inkorten, merken: de AXOR Signature service past producten aan om aan de wensen en persoonlijke voorkeuren van de klant te voldoen: bijvoorbeeld met een eigen logo, markeringen in de landstaal of een speciaal handvat. Of omdat de ruimtelijke situatie dat vereist: bijvoorbeeld een verlengde douchearm bij hoge plafonds of een kraanuitloop op maat van een lavabo met een speciale vorm. De individuele wensen worden conform de modernste industriële normen gerealiseerd door experts met jarenlange ervaring en veel oog voor detail.


 
Grafische weergave van een verlengde douchearm voor een hoog plafond.
Aanpassingen door AXOR Signature zoals het verlengen of inkorten van kraanuitlopen of douchearmen: om individuele wensen te vervullen of om producten af te stemmen op bijzondere ruimtelijke omstandigheden.

AXOR Signature: creatieve vrijheid voor architecten, binnenhuisarchitecten en planners

Met AXOR Signature biedt het merk architecten, binnenhuisarchitecten en planners compleet nieuwe mogelijkheden bij het ontwerpen van badkamers. Ze kunnen de mengkranen en douches afstemmen op de luxueuze inrichting van een gebouw, bijvoorbeeld door een trapeziumvormig Swarovski-kristal als kraangreep te kiezen. Vooral in luxehotels wordt tot in het kleinste detail exclusiviteit weerspiegeld, als de lavabomengkraan met het logo van het hotel of met warm-/koudmarkeringen in de landstaal gepersonaliseerd is. AXOR Signature maakt de wensen van de klant waar. Een service voor badkamerontwerpers die hun klanten meer willen bieden dan de standaard.

Mengkraan met individueel logo in het midden van de kruisgreep.
Een geïndividualiseerd product als expressie van exclusiviteit: een mengkraan van AXOR met het eigen logo of wapen. Een service van AXOR Signature.

Individuele badkamers volgens de wensen van de klant met productaanpassingen door AXOR Signature

Het zijn dagelijkse uitdagingen bij het plannen: de badkamer heeft een zeer hoog plafond, de lavabo heeft een ongewone vorm, de architectuur van de ruimte vraagt om een bijzondere designoplossing. Om de individuele wensen van klanten te kunnen realiseren, is dikwijls een aanpassing van de producten aan bijzondere omstandigheden vereist. Precies daarvoor zorgt de service AXOR Signature. Douchearmen worden verlengd, zodat de gebruiker van de bijzondere waterbeleving onder een AXOR douche kan genieten, ook als deze op een bijzonder hoog plafond moet worden geïnstalleerd. Of de experts van AXOR Signature verlengen de basiseenheid van de lavabomengkraan, zodat de hoogte ervan perfect is afgestemd op de hoogte van de exclusieve lavabo. De mogelijkheden zijn uiteenlopend, maar het resultaat is altijd hetzelfde: AXOR Signature maakt van een AXOR product een unicum, vervaardigd op het hoogste technische niveau, met de hand en met de vertrouwde AXOR precisie.

Weergave van een verlengde waterkraan.
De AXOR Signature service biedt talloze aanpassingsmogelijkheden. Zelfs de meest ongewone verzoeken worden op haalbaarheid gecontroleerd en – indien technisch mogelijk – uitgevoerd.

Ontdek de AXOR designers

De badkamer persoonlijk maken - wat ooit de grondgedachte van AXOR was, is tot op de dag van vandaag nog steeds onze leidraad. Daarom werken wij altijd samen met gerenommeerde "author designers" die ons inspireren met hun kenmerkende stijl. Maak nu kennis met onze Hall of Fame in onderstaande video met Anke Sohn, Head of Global Brand Marketing AXOR!