Techniek in de wand laten verdwijnen

iBox universal: uniek inbouwlichaam voor inbouwmengkranen

Met de iBox universal verdwijnt de mengkraantechniek in de wand. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt ook voor extra ruimte en meer doucheplezier. Een ander voordeel is de flexibiliteit op het gebied van systeem en ontwerp: de iBox kan al worden geïnstalleerd, voordat uw klant een douchesysteem gekozen heeft. Zo kan de badkamer ook later nog aangepast en vernieuwd worden.

iBox universal – alle voordelen in één oogopslag

 • Multitalent: de iBox universal is het eerste en enige inbouwdeel voor alle standaard en thermostaatoplossingen van AXOR en hansgrohe in de badkamer.
 • Veelzijdig: voor 19 verschillende functionele oplossingen hebt u slechts één inbouwdeel nodig.
 • Enorme ontwerpvrijheid: meer dan 200 AXOR en hansgrohe afwerkingssets passen op de iBox universal.
 • Een mooiere badkamer: de hinderlijke techniek verdwijnt volledig in de wand. Erbovenop komen inbouwmengkranen met een slank, elegant en minimalistisch design. 
 • Meer bewegingsvrijheid in de badkamer, omdat geen mengkraantechniek in de weg zit.
 • Meer ontwerpmogelijkheden door de voorinstallatie: bij een badkamerrenovatie blijft de basiseenheid behouden. Het functieblok en de afwerkingsset kunnen gemakkelijk worden vervangen. 
 • Betrouwbaar, veilig en duurzaam dankzij de beproefde technische standaard. 
De iBox universal, een revolutie in de inbouwinstallatie.
iBox universal: in 2001 was hij een revolutie in de inbouwinstallatie. Vandaag is hij in miljoenen badkamers over de hele wereld in de wand geïnstalleerd.

In de volgende fotogalerij kunt u de technische details van de inbouwduizendpoot bekijken.

iBox universal: één voor allen – in topkwaliteit

De iBox universal kan zowel in de private en publieke sector als in de projectbouw worden gebruikt. Hij voldoet wereldwijd aan de gangbare normen en past op alle gebruikelijke installatiesystemen, aansluitingen en verbindingsstukken. Het grote pluspunt voor wie bouwt of een badkamer renoveert, is de vrijheid bij het ontwerpen. Uw klant laat nu de basiseenheid installeren (bijv. bij nieuwbouw) en beslist later (bijv. over een jaar) welke mengkraan, welke inbouwmengkraan of welke afwerkingsset hij wil. Dat geeft hem meer tijd en flexibiliteit bij het kiezen van zijn badkameruitrusting en voorkomt dat de wand achteraf opnieuw moet worden opengebroken.

Tijd- en ruimtebesparend, ook voor professionals

Het inbouwelement iBox universal kan snel, comfortabel en veilig worden gemonteerd. U hoeft slechts één inbouwdeel in voorraad te hebben, waardoor minder opslagruimte gebruikt wordt en de opslagkosten beperkt zijn. In de volgende fotogalerij ziet u de verschillende montagemogelijkheden van het veelzijdige inbouwelement. 

Vlakke inbouw-afwerkingsset met iBox universal.
De basiseenheid verdwijnt volledig in de wand. Daarop monteert de installateur snel en eenvoudig inbouwmengkranen en douche-afwerkingssets van verschillende series

Montagehulp iBox universal: bespaart tijd en optimaliseert het werkproces

Staat u onder tijdsdruk of wordt u geconfronteerd met een ongewone inbouwsituatie bij de klant? Geen probleem. Dit slimme gereedschap vereenvoudigt de montage van de iBox universal
 • Nog sneller, comfortabeler en veiliger installeren
 • Ook ideaal voor iBox-‘beginnelingen’
 • Geen gedoe met de waterpas meer
 • Vergemakkelijkt de montage van hoekige afwerkingssets in een perfecte rechte hoek
 • Helpt bij het betegelen
Bespaart tijd, als alles wat hectisch wordt: de montagehulp voor perfect zittende inbouwmengkranen. Met libellen voor een correcte horizontale en verticale plaatsing.

iBox universal, montagehulp en producten die op het inbouwelement worden geïnstalleerd