Hansgrohe Professional Services
Milieuvriendelijke mengkranen en douches

EcoSmart: water en energie besparen

Klimaatbescherming begint bij het douchen, ecologisch leven bij het handenwassen. AXOR en hansgrohe mengkranen en douches die met de EcoSmart technologie zijn uitgerust, verbruiken tot wel 60 procent minder water dan traditionele producten. EcoSmart bespaart water- en energiekosten en gaat zuinig om met waardevolle natuurlijke hulpbronnen. Daar is iedereen blij mee: particulieren, hoteliers, uitbaters van sportfaciliteiten enz.

Commercieel succes met waterbesparende producten – uw argumenten

  • Klanten besparen heel wat water, omdat de doorstroom in EcoSmart producten automatisch begrensd is.
  • Lagere warmwaterverbruik = lager energieverbruik. Omdat minder water verwarmd moet worden. Dit betekent minder CO2-uitstoot en lagere energiekosten.
  • Topservice voor het verkoopgesprek: met de hansgrohe voordeelcalculator berekent u het volume dat uw klanten door EcoSmart besparen. Deze bepaalt hoe snel de investering in de badkamer wordt terugverdiend.

Douches met EcoSmart technologie – feiten en werking

Met EcoSmart daalt het dagelijkse waterverbruik voor de douche tot 60 procent: dankzij een uitgekiende doorstroombegrenzing, speciale jets en het bijmengen van lucht. Zo verbruiken vele EcoSmart hoofd- en handdouches per minuut slechts 9 liter water en sommige zelfs maar 6 liter. En dit onafhankelijk van de waterdruk. Want een ‘precisie-O-ring’ reageert flexibel op de waterdruk en regelt het watervolume.
EcoSmart douches besparen water.
‘Precisie-O-ring’ in EcoSmart handdouche: als de waterdruk te hoog is, verkleint de ring de doorlaatopening. Als de druk te laag is, wordt de opening vergroot.

EcoSmart lavabomengkranen – feiten en werking

Dankzij de EcoSmart technologie wordt het waterverbruik bij alle AXOR en hansgrohe lavabomengkranen verlaagd tot ongeveer 5 liter per minuut. Hoe dat werkt? Door het toevoegen van lucht en met een speciale doorstroombegrenzer. De EcoSmart perlator is in de uitloop van de mengkraan geïntegreerd en verrijkt het water met lucht. Het resultaat is een volle, bruisende waterstraal.
EcoSmart mengkranen besparen water.
‘Precisie-elastomeer’ in EcoSmart mengkraan: het reageert automatisch op verschillen in de waterdruk en verandert van vorm. Het begrenst de doorstroom en bespaart zo constant drinkwater.

Projectbouw: lage gebruikskosten – korte terugverdientijd

Met name in de projectbouw zijn water- en energiebesparing doorslaggevende criteria bij de uitrusting. In gebouwen met veel badkamers en toiletten (hotels, openbare voorzieningen enz.) verveelvoudigt het besparingspotentieel, wanneer EcoSmart producten zijn geïnstalleerd. En het mooie is dat de installatiekosten niet hoger zijn. Bovendien kunnen planners en architecten bij EcoSmart douches en mengkranen kiezen uit talrijke complete assortimenten voor de douche en de lavabo.

hansgrohe lavabomengkranen in het hotel.
EcoSmart mengkranen in hotels: omdat de gebruikskosten hiermee zo snel dalen, verdienen de investeringen zich vaak binnen enkele maanden al terug.

Een selectie van EcoSmart producten van de merken AXOR en hansgrohe