Milieuvriendelijke mengkranen en douches

EcoSmart: water en energie besparen

Klimaatbescherming begint bij het douchen, ecologisch leven bij het handenwassen. AXOR en hansgrohe mengkranen en douches die met de EcoSmart technologie zijn uitgerust, verbruiken tot wel 60 procent minder water dan traditionele producten. EcoSmart bespaart water- en energiekosten en gaat zuinig om met waardevolle natuurlijke hulpbronnen. Daar is iedereen blij mee: particulieren, hoteliers, uitbaters van sportfaciliteiten enz.

Commercieel succes met waterbesparende producten – uw argumenten

  • Klanten besparen heel wat water, omdat het debiet in EcoSmart producten automatisch begrensd is. En met de Ecosmart+ technologie is dat effect nog groter.
  • Lager warmwaterverbruik = lager energieverbruik. Omdat minder water verwarmd moet worden. Dit betekent minder CO2-uitstoot en lagere energiekosten.
  • Topservice voor het verkoopgesprek: met de hansgrohe bespaarcalculator berekent u het volume dat uw klanten door EcoSmart besparen. Deze bepaalt hoe snel de investering in de badkamer wordt terugverdiend.

Douches met EcoSmart technologie – feiten en werking

Met EcoSmart daalt het dagelijkse waterverbruik voor de douche tot 60 procent: dankzij een slimme debietbegrenzing, speciale jets en het bijmengen van lucht. Zo verbruiken vele EcoSmart hoofd- en handdouches per minuut slechts 8 liter water en sommige zelfs maar 6 liter. En dit onafhankelijk van de waterdruk. Want een ‘precisie-O-ring’ reageert flexibel op deze druk en regelt zo het watervolume.
EcoSmart douches besparen water.
‘Precisie-O-ring’ in EcoSmart handdouche: als de waterdruk te hoog is, verkleint de ring de doorlaatopening. Als de druk te laag is, wordt de opening vergroot.

EcoSmart lavabomengkranen – feiten en werking

Dankzij de EcoSmart technologie wordt het waterverbruik bij alle AXOR en hansgrohe lavabomengkranen verlaagd tot ongeveer 5 liter per minuut. EcoSmart+ producten verbruiken slechts 4 l/min bij 3 bar. Zo bespaart u tot 60 procent en bij sommige kranen zelfs meer. Hoe dat werkt? Door een speciale debietbegrenzing stroomt er minder water uit de mengkraan. Daarnaast is in de uitloop een EcoSmart perlator geïntegreerd, die het water met lucht verrijkt. Het resultaat is een volle, bruisende waterstraal.
EcoSmart mengkranen besparen water.
‘Precisie-elastomeer’ in EcoSmart mengkraan: met een wisselende diameter reageert dit op schommelingen in de waterdruk. Dit bespaart voortdurend leidingwater.

Privébadkamers: even duurzaam als comfortabel

Ook particuliere klanten vinden een duurzame levensstijl met een zuinige omgang met hulpbronnen en een kleinere CO2-voetafdruk steeds belangrijker. Demonstreer hoe ze met EcoSmart producten even ecologisch verantwoord als comfortabel kunnen genieten van water. Een mooi neveneffect is overigens dat bewust consumeren ook goed is voor de portemonnee. Met bijvoorbeeld een handdouche met een verbruik van 8,5 liter kan een gezin van vier 47.320 liter water besparen in vergelijking met een conventionele douche die 15 l/min gebruikt. Als dit gezin met gas verwarmt, betalen ze jaarlijks 439 euro* minder. Met de hansgrohe watervoordeelcalculator kunt u samen met uw klanten het besparingspotentieel voor water en energie berekenen.

Water besparen in de badkamer met hansgrohe EcoSmart.
De nieuwe Hansgrohe kraanserie Rebris maakt gebruik van de innovatieve EcoSmart+ technologie voor debietbegrenzing tot max. 4 l/min. De CoolStart technologie bespaart extra energie.

Projectbouw: lage gebruikskosten – korte terugverdientijd

Met name in de projectbouw zijn water- en energiebesparing doorslaggevende criteria bij de uitrusting. In gebouwen met veel badkamers en toiletten (hotels, openbare voorzieningen enz.) verveelvoudigt het besparingspotentieel, wanneer EcoSmart producten zijn geïnstalleerd. En het mooie is dat de installatiekosten niet hoger zijn. Bovendien kunnen planners en architecten bij EcoSmart producten kiezen uit talrijke complete assortimenten voor de douche en de lavabo.

hansgrohe lavabomengkranen in het hotel.
EcoSmart mengkranen in hotels: omdat de gebruikskosten hiermee zo snel dalen, verdienen de investeringen zich vaak binnen enkele maanden al terug.

Een selectie van EcoSmart producten van de merken AXOR en hansgrohe

*De berekening in het voorbeeld is gebaseerd op de veronderstelling dat de personen in het gezin gemiddeld 5 minuten per dag douchen en dat de waterkosten 5,37 €/m³ en de gaskosten 12 ct/kWh bedragen. De hier voorgestelde prijzen kunnen worden aangepast voor een nauwkeuriger resultaat. Meer informatie over de watervoordeelcalculator vindt u op de consumentenwebsite.

Hansgrohe SE kan de juistheid van de resultaten niet garanderen of waarborgen. De berekening hangt immers af van verschillende onvoorspelbare factoren en is daarom niet bindend.