Hansgrohe Professional Services
Perfecte combinatie, tevreden klanten

Naar de juiste kraan met de AXOR en hansgrohe ComfortZone tests

De waterkraan en lavabo moeten perfect op elkaar zijn afgestemd, zodat geen vervelende waterspatten op de kleding of naast de lavabo terechtkomen. De ComfortZone tests van AXOR en hansgrohe zijn betrouwbare procedures om na te gaan hoe onze mengkranen bij de lavabo’s van toonaangevende fabrikanten passen. Voor meer planningszekerheid en competent advies.

Verschillende mengkraanhoogtes, talrijke mogelijkheden – één testprocedure

Een lavabo kan verschillende doelen hebben: in een toilet dient hij om de handen te wassen, maar hij kan ook worden gebruikt om het haar te wassen of als allrounder voor uiteenlopende dagelijkse toepassingen. Welke eisen ook worden gesteld, de twee onderdelen waterkraan en lavabo moeten perfect op elkaar zijn afgestemd. Vanuit esthetisch oogpunt, voor een harmonieuze look. En wat de functionele eigenschappen betreft, opdat geen vervelende waterspatten op de kleding of naast de lavabo terechtkomen. Zo heeft de gebruiker lang plezier van zijn keuze – en zo heeft de sanitairspecialist of planner een tevreden klant meer.

Perfect passende combinatie van AXOR mengkraan en lavabo.
Esthetisch en functioneel perfect bij elkaar passend: in de ComfortZone testprocedure werd de waterkraan-lavabocombinatie getest op spatten en bruikbare ruimte.

Met de ComfortZone test heeft Hansgrohe een betrouwbare procedure ontwikkeld, die in realistische omstandigheden nagaat hoe de mengkranen van AXOR en hansgrohe bij de gangbare lavabo’s van toonaangevende fabrikanten passen. Hiervoor worden de mengkranen volgens de installatie-instructies gemonteerd en op de volgende punten getest:

  • vrije ruimte tussen mengkraan en lavabo
  • spatten van het water bij verschillende drukwaarden
  • spatten bij het handenwassen

De partners van AXOR en hansgrohe kunnen de resultaten gratis downloaden in de vorm van gedetailleerde testrapporten. Ontelbare combinaties van mengkranen en lavabo’s werden al in ons testcentrum uitgeprobeerd. De hierbij verworven technische kennis en de resultaten uit de vele testcycli zorgen voor meer betrouwbaarheid bij de planning en bij de adviesgesprekken. Dit maakt van de ComfortZone test een exclusieve service, die de klant bij zijn keuze helpt en die onze partners een waardevolle adviestool biedt.

ComfortZone tests met hansgrohe mengkranen: geteste combinaties voor maximaal comfort

Het assortiment mengkranen van hansgrohe is aanzienlijk. Net zoals het aantal ComfortZone tests van het merk, waarbij al enkele duizenden combinaties van mengkranen en lavabo’s zijn uitgeprobeerd. De testresultaten per keramiekfabrikant geven een overzicht van de geschikte lavabo’s voor de verschillende kraanseries van hansgrohe met hun specifieke designs, hoogtes en installatiewijzen. Daarvoor heeft hansgrohe vijf types keramiek gedefinieerd:

  • waskom met mengkraan erachter
  • waskom met mengkraan erop
  • waskom met mengkraan aan de wand
  • onderbouw- of opzetbekken met vrijstaande mengkraan
  • aan de wand hangende lavabo met mengkraan erop

In de testresultaten worden voor elk type de juiste mengkranen vermeld. De resultaten kunnen gratis als pdf worden gedownload.

Een waterkraan-keramiekcombinatie die niet goed is.
Als mengkraan en lavabo niet op elkaar zijn afgestemd, veroorzaakt dit vervelende waterspatten. De ComfortZone tests laten zien welke hansgrohe waterkraan bij welke keramiek past.

Zo wordt de ComfortZone test uitgevoerd

De vrijeruimtetest
Hier wordt de vrije ruimte van de mengkraan-lavabocombinatie getest, dus de bewegingsvrijheid voor de gebruiker tussen uitloop en afvoer. Hiervoor wordt een testbal tussen de mengkraan en de lavabo geplaatst, om na te gaan of men comfortabel de handen kan wassen. Als de bal niet centraal onder de waterstraal past, wordt de combinatie na deze test al niet meer aanbevolen.

De spattest
Bij deze test wordt het spatgedrag van de combinatie geobserveerd. Het is belangrijk dat het water niet spat, wanneer het in de lavabo valt. Hiervoor wordt de mengkraan meermaals geopend en weer gesloten. Tussendoor wordt de lavabo altijd afgedroogd. De spatten die buiten de lavabo terechtgekomen zijn, worden geanalyseerd. Voor een zo realistisch mogelijk resultaat wordt de spattest voor elke mengkraan meerdere keren uitgevoerd bij verschillende leidingdrukwaarden.

De praktijktest
Hier wordt het spatgedrag bij het handenwassen getest. Een gestandaardiseerd handmodel simuleert het handenwassen door drie keer heen en weer te draaien onder de stromende waterstraal. Ook hier worden de spatten die buiten de lavabo terechtkomen, geanalyseerd.

AXOR ComfortZone test: voor een functioneel en esthetisch bijpassende mengkraan

Klanten die voor de inrichting van hun badkamer voor AXOR mengkranen kiezen, hechten veel belang aan esthetiek en perfectie. Om ook bij de keuze van de juiste lavabo aan deze eisen te voldoen, combineert AXOR in ComfortZone tests verschillende mengkranencollecties met keramiek van gerenommeerde fabrikanten. Deze combinaties worden gecontroleerd op hun esthetische totaaleffect en functionele eigenschappen. Bij de selectie van de lavabo’s letten de AXOR designexperts vooral op stijl, prijs en vormgeving. Voor de tests worden de lavabo’s in vijf types ingedeeld, bijvoorbeeld waskommen met een mengkraan erop of opzetbekkens met een vrijstaande mengkraan. De vijf types worden uitvoerig beschreven in de testresultaten. Deze kunnen gratis als pdf worden gedownload.

Waterkraan met watervalstraal en inbouwlavabo.
Een esthetisch en functioneel perfecte combinatie: de AXOR Massaud mengkraan met lavabo. Voor de mooie waterval moet de vorm van het keramiek precies passen.

Harmonie aan de lavabo

AXOR badkamercollecties ontstaan in samenwerking met gerenommeerde designers. Geïnspireerd door hun creativiteit belichamen ze visionaire badkamerconcepten en bieden ze een grote verscheidenheid aan design. Daarom is het des te belangrijker dat alle onderdelen van een AXOR badkamer zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De AXOR ComfortZone tests tonen welke lavabo’s in stijl harmoniëren met welke AXOR mengkranen. Gegroepeerd per badkamercollectie geven de resultaten een praktisch overzicht en zo een uitgebreide basis voor het adviesgesprek met de klant.

Functionele tests voor meer comfort

De AXOR ComfortZone tests controleren niet alleen het esthetische effect, maar ook de functionele interactie van de combinatie. Daarvoor wordt de vrije ruimte onder de mengkraan en het spatgedrag getest. De combinatie moet comfortabel zijn bij het handenwassen. Dit wordt onder meer bepaald door de bewegingsvrijheid tussen de kraanuitloop en de afvoer. Bovendien mag het water niet op de kleding of naast de lavabo spatten, wanneer het op het keramiek valt. Daarom worden in realistische omstandigheden verschillende tests uitgevoerd om het spatgedrag, de vrije ruimte en het gebruik in de praktijk te controleren.