Perfecte combinaties van mengkraan en lavabo

Met Hansgrohe ExcellentFit vindt u de juiste lavabomengkraan

Zowel in nieuwe badkamers als bij renovatieprojecten moeten lavabo en mengkraan goed op elkaar worden afgestemd. De aanduiding Hansgrohe ExcellentFit helpt u de perfecte combinatie te vinden. Dat geeft u meer vertrouwen bij het adviseren en plannen. Zo bezorgt u uw klanten een optimale waterbeleving bij de wasplaats, helemaal volgens hun individuele wensen.

Hansgrohe ExcellentFit: meer planningszekerheid en competent advies

Een wasplaats kan voor allerlei dingen worden gebruikt, maar de combinatie van mengkraan en keramiek moet altijd goed zitten. Vooral op het gebied van functionele eigenschappen, zodat er bijvoorbeeld geen vervelende waterspatten ontstaan bij de bediening van de kraan. De ComfortZone test controleert de compatibiliteit van lavabo’s en mengkranen van AXOR en hansgrohe. De testprocedures maken duidelijk hoe onze kranen bij onze eigen keramiek en bij gangbare modellen van andere merken passen. Geslaagde combinaties worden gemarkeerd met Hansgrohe ExcellentFit en garanderen dat de gebruikers langdurig van hun keuze zullen kunnen genieten.

Handen wassen zonder spatten onder Tecturis E lavabomengkranen
De handen wassen zonder vervelende waterspatten: een functioneel geslaagde combinatie van de hansgrohe Xelu Q lavabo en de Tecturis E mengkraan in mat zwart.

Getest door sanitairspecialisten: de Hansgrohe ComfortZone tests

De resultaten van de ComfortZone tests dienen als leidraad voor een perfecte combinatie van mengkraan en keramiek, helemaal volgens de individuele wensen van uw klanten. De volgende criteria worden gecontroleerd:

  • vrije ruimte tussen mengkraan en lavabo
  • spatten bij verschillende waterdrukwaarden
  • spatten bij het wassen van de handen

Hierbij worden onze mengkranen volgens de instructies gemonteerd en doorlopen ze vele testcycli in realistische omstandigheden. Zo heeft het Technisch Service Center van Hansgrohe al ontelbare combinaties van kranen en lavabo’s of waskommen in proefopstellingen uitgeprobeerd.

De partners van AXOR en hansgrohe kunnen gratis gedetailleerde testrapporten met de resultaten downloaden

AXOR One mengkraan in mat zwart
Perfect samenspel: in de ComfortZone testprocedure worden mengkraan-keramiekcombinaties getest op spatten en bruikbare ruimte.

Zo wordt de ComfortZone test uitgevoerd

Gebruik onze bevindingen voor uw planning: sinds 2011 controleert ons Technisch Service Center de compatibiliteit van mengkranen en keramiek. De uitgevoerde functionele tests geven goed onderbouwde informatie over de geschiktheid van de gekozen combinatie.

Hansgrohe ExcellentFit is immers niet het resultaat van slechts één enkele proef. In totaal worden drie verschillende controles uitgevoerd bij de meest uiteenlopende combinaties van mengkranen en lavabo’s. Klik op de groene stippen om precies te weten te komen hoe de afzonderlijke tests of testfasen worden uitgevoerd.

hansgrohe mengkranen en lavabo’s: perfect op elkaar afgestemd

Het assortiment mengkranen van hansgrohe is omvangrijk. Samen met het eigen aanbod keramiek zijn talloze combinaties mogelijk. Om ervoor te zorgen dat u bij de badkamerplanning kunt voldoen aan de individuele wensen van uw klanten, heeft ons Technisch Service Center niet één, maar uiteenlopende installatievarianten getest:

Installatievarianten lavabo’s:

  • opbouwbekken (aan de muur bevestigd of waskom)
  • inbouwbekken
  • onderbouwbekken

Installatievarianten mengkranen:

  • mengkraan op de keramiek
  • vrijstaande mengkraan
  • mengkraan aan de wand

Overigens vindt u in de ComfortZone testresultaten ook geteste combinaties van hansgrohe mengkranen en keramiek van andere toonaangevende fabrikanten. Hieronder vindt u de kranen die het beste bij de verschillende installatievarianten passen.

Verschillende installatievarianten van lavabo’s.
Weergave van de verschillende installatievarianten die in de ComfortZone test worden gecontroleerd en beoordeeld.

Resultaten van de ComfortZone tests van hansgrohe

Samenbrengen wat bij elkaar hoort: mengkranen en keramiek van hansgrohe

AXOR ComfortZone Test: voor een functioneel geschikte mengkraan

Klanten die voor de inrichting van hun badkamer voor AXOR mengkranen kiezen, hechten veel belang aan esthetiek en perfectie. Om bij de keuze van een geschikte lavabo aan deze eisen te voldoen, test AXOR in ComfortZone tests verschillende mengkranencollecties met keramiek van gerenommeerde fabrikanten. Deze combinaties worden gecontroleerd op hun functionele eigenschappen. Bij de selectie van de lavabo’s letten de AXOR designexperts vooral op stijl, prijs en design. Voor de tests worden ze onderverdeeld in vijf types keramiek, zoals waskommen met een mengkraan erop of opbouwbekkens met een vrijstaande kraan.

De testresultaten kunnen gratis als pdf worden gedownload.

Waterkraan met watervalstraal en inbouwlavabo.
Een esthetisch en functioneel perfecte combinatie: de AXOR Massaud mengkraan met bijpassende keramiek. Voor de prachtige waterval moet de vorm van de lavabo perfect passen.

Harmonie aan de lavabo

AXOR badkamercollecties worden gecreëerd in samenwerking met befaamde designers. Geïnspireerd door hun creativiteit ontwikkelen ze visionaire badkamerconcepten en leveren ze een grote verscheidenheid aan ontwerpen. Daarom is het des te belangrijker dat alle onderdelen van een AXOR badkamer zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De AXOR ComfortZone tests tonen welke lavabo’s qua stijl passen bij welke AXOR mengkranen. De resultaten, die zijn onderverdeeld volgens de badkamercollecties, bieden een praktisch overzicht – en meteen ook een goede basis voor het adviesgesprek met de klant.

Functionele tests voor meer comfort

De AXOR ComfortZone tests controleren niet alleen het esthetische effect, maar ook de functionele interactie van de elementen. Daarvoor wordt de vrije ruimte onder de mengkraan en het spatgedrag getest. De combinatie moet comfortabel zijn bij het wassen van de handen. Dit wordt onder meer bepaald door de bewegingsvrijheid tussen de kraanuitloop en de afvoer. Bovendien mag het water niet op de kleding of naast de lavabo spatten, wanneer het op de keramiek valt. Daarom worden in realistische omstandigheden verschillende tests uitgevoerd om het spatgedrag, de vrije ruimte en het gebruik in de praktijk te controleren.