Meer service, minder reclamaties

Raadgever onderhoud en reiniging: daar profiteren u en uw klanten van

Een ontevreden klant reclameert over een kraan of douche, die hij blijkbaar verkeerd schoongemaakt en zo beschadigd heeft. Dat is ook voor de professional niet aangenaam. Kalk, vuil en vet kunnen nochtans gemakkelijk worden verwijderd zonder schade te veroorzaken. Daarom raden wij aan om al bij de verkoop van AXOR en hansgrohe producten reinigingstips te geven! Dat is een geweldige service, waar iedereen blij van wordt.

Hand- en hoofddouches juist reinigen: kalk verwijderen en schade voorkomen

Het reinigen van douchekoppen, zelfs van grote hoofddouches, hoeft niet moeilijk te zijn. Maar met de verkeerde middelen en methoden kunnen de hoogwaardige oppervlakken en zelfs het binnenwerk van de producten worden beschadigd. In het ergste geval functioneren ze dan niet meer perfect.

Om dit te voorkomen, moeten uw klanten het volgende doen:
 • Nooit schurende hulpmiddelen zoals een afwasspons of microvezeldoek gebruiken, maar altijd een zachte, schone doek.
   
 • Geen stoomreiniger gebruiken, want hoge temperaturen kunnen de douche beschadigen.
   
 • Alleen milde reinigingsmiddelen gebruiken, bijvoorbeeld op basis van citroenzuur.
   
 • Nooit reinigingsmiddelen gebruiken die zoutzuur, mierenzuur, chloorbleekmiddel of azijnzuur bevatten, want deze zijn veel te agressief. Ook reinigers met fosforzuur zijn slechts beperkt bruikbaar.
   
 • Nooit reinigingsmiddelen mengen.
   
 • Reinigingssprays nooit direct op de douche spuiten, anders kan de spuitnevel in de douche binnendringen en zo schade veroorzaken. In plaats daarvan: het reinigingsmiddel op een zachte doek doen en daarmee de oppervlakken afvegen.
   
 • Ten slotte de douche grondig afspoelen met schoon water.

Keukenkranen juist reinigen: in een handomdraai vlekkeloos en kalkvrij

Om ervoor te zorgen dat warmte, koude, vetten of zuren de hoogwaardige oppervlakken van AXOR en hansgrohe keukenmengkranen niet kunnen aantasten, moet uw klant ze regelmatig goed reinigen. Zo kan mogelijke schade door kalk direct vanaf het begin worden voorkomen.

 • Reinig keukenmengkranen nooit met agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik geen chloorbleekmiddel, mierenzuur, azijnzuur, zoutzuur, schuurmiddelen of schuursponzen!
   
 • Wij raden reinigingsmiddelen op basis van citroenzuur aan. Producten die zoutzuur of mierenzuur bevatten, mogen niet worden gebruikt, omdat deze aanzienlijke schade kunnen veroorzaken.
   
 • Spuit reinigingsspray nooit direct op de mengkraan en meng nooit verschillende producten. U kunt beter het reinigingsmiddel op een zachte, pluisvrije katoenen doek doen. Spoel na het afvegen en inwerken grondig na met schoon water. 
   
 • Veeg tot slot de mengkraan met een droge doek af. Voor een glanzend resultaat.
Milde reiniging: waterkranen aan de spoelbak juist reinigen.
Of ze nu in chroom of roestvrij staal zijn uitgevoerd, de AXOR en hansgrohe keukenmengkranen zijn duurzaam en makkelijk te reinigen. Maar ze krijgen elke dag opnieuw veel te verduren.

Badkamerkranen en perlators juist reinigen: schoon en kalkvrij in 5 stappen

 • Stap 1: Badkamerkranen kunnen het beste worden gereinigd met een zachte katoenen doek, die alleen wordt bevochtigd wanneer dat nodig is. Door de kraan zacht af te vegen, kan het meeste vuil al worden verwijderd. Gebruik geen schuurspons, borstel of microvezeldoek.
   
 • Stap 2: Kalkresten blijven vooral in hoeken en spleten zitten. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Belangrijk: spuit het geconcentreerde product niet direct op de mengkraan, maar eerst op een doek. Wrijf daarmee de kraan schoon.
   
 • Stap 3:Spoel de mengkraan grondig af met helder water.
   
 • Stap 4: Herhaal de eerste stap om eventuele resten te verwijderen en het oppervlak mooi te laten glanzen.
   
 • Stap 5: Als het straalbeeld niet meer mooi parelt, is de perlator verkalkt. Leg hem in warm water met een beetje reinigingsmiddel en de aanslag zal makkelijk loskomen. 

QuickClean: kalk en vuil gewoon met de vingers wegvegen

Veel huishoudens hebben last van kalkhoudend water. Om het onderhoud van badkamer- en keukenproducten te vergemakkelijken, hebben wij veel AXOR en hansgrohe mengkranen en douches uitgerust met QuickClean technologie.Dankzij deze snelle antikalkfunctie kunnen resten moeiteloos mechanisch worden verwijderd. Voor klanten betekent dit minder schoonmaakwerk en een mooier straalbeeld.