Hansgrohe Professional Services
Kostenvoordelen door lager verbruik van hulpbronnen

Bespaar water, energie en geld met de EcoCheck Kit van hansgrohe

Met water- en energiebesparende douches en mengkranen levert hansgrohe een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu. Tegelijkertijd betekent een duurzamere omgang met hulpbronnen ook minder kosten. Onze producten worden in veel hotels geïnstalleerd, omdat ze maximaal comfort bieden bij een efficiënt verbruik. Met behulp van de EcoCheck Kit kunt u ook voor uw gebouw de mogelijke efficiëntiewinst berekenen.

Een eenvoudige check met de EcoCheck Kit

Met de EcoCheck Kit kunt u eenvoudig berekenen hoeveel water en energie u in een douche kunt besparen, als u overstapt op een EcoSmart product van hansgrohe. Hiervoor meet u eerst uw huidige verbruik met de debietmeetzak van de kit. Op basis daarvan berekent de hansgrohe watervoordeelcalculator uw individuele besparingspotentieel. In slechts vijf stappen komt u te weten wat u wint.

Stap 1: Plaats uw douchekop in de debietmeetzak of houd de zak onder de mengkraan of hoofddouche.

Stap 2: Draai de douche of mengkraan snel volledig open.

Stap 3: Tel 5 seconden af en draai dan de kraan snel weer dicht.

Stap 4: Lees op de zak het debiet af in liter per minuut.

Stap 5: Gebruik de watervoordeelcalculator om erachter te komen hoeveel water en energie u jaarlijks kunt besparen in uw gebouw.

De Pulsify Select S 105 3jet handdouche uit de EcoCheck Kit van hansgrohe illustreert perfect hoe u kostbare hulpbronnen kunt besparen zonder aan doucheplezier in te boeten. 

Bespaar geld met EcoSmart

Douches van hansgrohe die met EcoSmart zijn uitgerust, verbruiken tot 60 procent minder water dan onze producten zonder deze slimme technologie. Dankzij de debietbegrenzing verbruiken de hoofd- en handdouches slechts 8 liter water per minuut, die met EcoSmart+ zelfs maar 6 liter. Onze mengkranen aan lavabo’s en baden verbruiken slechts 5 liter water per minuut (bij 3 bar), de EcoSmart+ kranen zelfs maar 4 liter. En dit alles zonder aan comfort in te boeten.

  Maximaal doucheplezier met laag verbruik

  In een onderzoek van marktonderzoeksbureau TRND* merkten consumenten in Duitsland en Frankrijk in 2022 geen significante verschillen in de beleving met een EcoSmart douche of een douche zonder deze energiebesparende technologie. Met de EcoCheck Kit kunt u dit nu zelf ervaren. 

  EcoSmart betaalt zich dubbel terug. Want minder waterverbruik betekent ook lagere energiekosten voor warm water. Het concrete besparingsvolume met EcoSmart kunt u eenvoudig zelf bepalen met de debietmeetzak en watervoordeelcalculator van hansgrohe.

  Conclusie

  • Omdat EcoSmart mengkranen en douches niet duurder zijn dan gewone hansgrohe producten, is er geen reden om ze niet te gebruiken bij uw volgende project!
  • Het besparingseffect dankzij EcoSmart is heel duidelijk merkbaar in hotels en gebouwen met veel wasplaatsen en douches.
  Lachende vrouw doucht met Pulsify S handdouche.
  Evenveel doucheplezier bij een lager waterverbruik: onze EcoSmart douches verbruiken tot 60% minder water dan gewone hansgrohe producten.

  hansgrohe watervoordeelcalculator

  Met onze watervoordeelcalculator kunt u online snel berekenen hoeveel euro u kunt besparen.

  Wat u daarvoor nodig hebt:

  • Aantal geïnstalleerde douches 
  • Bezettingsgraad / gebruiksfrequentie (jaargemiddelde)
  • Waterkosten op uw locatie (euro/1000 l)
  • Type verwarming (elektriciteit, olie, gas enz.)
  • Verwarmingskosten in het systeem (euro/kWh)

  De watervoordeelcalculator geeft u ook een indicatie van de terugverdientijd van de nieuwe handdouches. 

  Bereken u besparing hier
  Watervoordeelcalculator op laptop en tablet.
  Bereken online met de watervoordeelcalculator hoeveel u kunt besparen.

  Een selectie van onze waterbesparende producten

  Meer informatie over de EcoCheck Kit

  Bent u geïnteresseerd in de EcoCheck Kit en wilt u er meer over weten? Wij staan altijd voor u klaar. Stuur onze klantenservice een bericht via het contactformulier met als onderwerp algemene vraag en laat ons weten hoe wij u kunnen helpen.

  Contact opnemen