Hansgrohe Professional Services
Architectonisch pronkstuk voor de badkamer: AXOR Edge

Kubistisch kraandesign, glanzende oppervlakken, geraffineerde structuren

De elegante badkamercollectie AXOR Edge, ontworpen door Jean-Marie Massaud, is een meesterwerk voor de badkamer. Met de kubus als bepalend designelement wordt de mengkraan een architectonische sculptuur aan de lavabo, in de douche of bij het bad. Hoogglanzend door de oppervlakken en randen die uiterst nauwkeurig met diamant werden bewerkt. Extravagant door fijne, driedimensionale structuren. Pure exclusiviteit.

Doorbreekt grenzen op het gebied van design, precisie en uitstraling

Als in een productieproces diamanten worden gebruikt, gaat het om maximale precisie, uiterst fijne details en zeer hoogwaardige materialen. Precies zoals bij AXOR Edge: door diamantslijping worden de mengkranen van de badkamercollectie echte pronkstukken. Het complexe productieproces, dat afkomstig is uit de lenzen- en luchtvaartindustrie, werd aan de hoge productie-eisen van de AXOR mengkranen aangepast en zorgt bij AXOR Edge voor perfecte oppervlakken en randen. Deze reflecteren het licht als een spiegel. Hoogglanzend en schitterend. Op andere plaatsen, zoals op het corpus of de greep, worden met de diamantslijptechniek fijne, geraffineerde structuren ingefreesd. Een driedimensionale finish, die spannende contrasten creëert.

Mengkraan uit de AXOR Edge badkamercollectie in geometrisch design.
Complex in productie, avant-gardistisch in design, perfect in het resultaat: AXOR Edge mengkranen zijn architectonische, extravagante pronkstukken in de badkamer.

Kubisme aan de lavabo, in de douche of aan het bad

Dit effect wordt versterkt door de geometrische vorm van AXOR Edge. Voor de collectie maakte ontwerper Jean-Marie Massaud uitgesproken gebruik van de kubus. Met dit favoriete object van de avant-gardisten uit het begin van de 20e eeuw als bepalend designelement vormde hij de mengkraan om tot een sculptuur. Op die manier brengt hij de kunstrichting kubisme in de badkamer en plaatst hij architectonische meesterwerken aan de lavabo, het bad en de douche.

Strakke mengkraan aan de lavabo in chroom.
De kubus als bepalend designelement voor mengkranen aan de lavabo, in de douche en bij het bad: door Jean-Marie Massaud, Frans designer en creatieve bedenker van AXOR Edge.

Consequent opvallend, consequent functioneel

De AXOR Edge opbouwthermostaat is een perfect voorbeeld van de consequente designfilosofie achter de collectie, namelijk kunstwerken in plaats van mengkranen creëren. De opvallende vormen en hoogglanzende oppervlakken zijn kenmerkend voor het unieke karakter van AXOR Edge. De collectie belichaamt volmaakt raffinement en roept emoties op door te verrassen. Dat is ook het geval bij de AXOR Edge opbouwthermostaat. De indrukwekkende draaigrepen zijn ontworpen als de iconische knoppen van een hoogwaardig geluidssysteem. De waterhoeveelheid en -temperatuur kunnen er gemakkelijk mee worden geregeld. De royale Select toetsen voor het wisselen tussen douches of straalsoorten zijn intuïtief in gebruik.

AXOR Edge opbouwthermostaat met draaiknop en Select toetsen.
De AXOR Edge opbouwthermostaat belichaamt de symmetrie van oppervlakken en randen, combineert hoogglans met structuur en staat voor perfecte kwaliteit en duurzame functionaliteit.
Hoe kan luxe in de badkamer opnieuw worden gedefinieerd? Deze vraag stond aan de basis van het ontwikkelingsproces van AXOR Edge. In de video over de designercollectie wordt ze beantwoord.

Hoe een meesterwerk voor de badkamer ontstaat

Elke grote ontwikkeling begint met een sterk idee. Bij AXOR Edge was het de droom van Jean-Marie Massaud om een pronkstuk voor de badkamer te creëren. Een mengkraan die beantwoordt aan zijn beeld van perfect raffinement en absolute uniciteit. Met een ongezien glanzend oppervlak, waardoor de kraan een meesterwerk wordt en de sculpturale vormgeving nog sterker tot uiting komt.

Driegats mengkraan in de uitvoering Gold op een marmeren lavabo.
Van droom tot perfecte mengkraan: AXOR Edge is de verwezenlijking van de droom van designer Jean-Marie Massaud om een pronkstuk voor de badkamer te creëren.

Van het begin af aan op perfectie afgestemd

Na intensief onderzoek hebben de AXOR productontwikkelaars, constructeurs en technische experts een proces met diamanteermachines uit de lenzen- en ruimtevaartindustrie naar de productie van mengkranen kunnen vertalen. Bij AXOR Edge freest een diamant de randen in een perfecte hoek van 45 graden. Dit resulteert in hoogglanzende afkantingen die precies op elkaar aansluiten.

Ook de hoogglanzende oppervlakken en de gestructureerde delen worden door diamantslijping gecreëerd. Voor de driedimensionale afwerking wordt tot vijf keer een lijn gefreesd, die in het totaalbeeld een diamantslijping vormt.

Het absoluut egale oppervlak ontstaat in één bewerking, in een machine met een optimale stabiliteit: zes luchtdempers compenseren alle bewegingen en vangen elke trilling op. De duur van het volledige proces om de oppervlakken uiterst nauwkeurig af te werken, is twee keer zo lang als bij het traditionele slijpen en polijsten.

Fabricageproces van AXOR Edge met diamantgereedschap.
Voor de driedimensionale structuren wordt tot vijf keer een lijn gefreesd, die in het totaalbeeld een diamantslijping vormt. Ook de 45°-afkanting is hoogglanzend met diamant gefreesd.