Hansgrohe Professional Services
Puristisch, onberispelijk, fascinerend: luxe in de douche

AXOR hoofd-, hand-, zijdouches en douchesystemen

Perfectie in vorm en functie: of het nu gaat om een handdouche of een douchesysteem, AXOR Showers zijn altijd een ultiem designobject, dat een hoofdrol opeist in het interieur. Ze hanteren een duidelijke vormentaal met ronde of rechte lijnen of leveren een nieuwe, avant-gardistische interpretatie van de douche. AXOR douches hebben een of meer innovatieve straalsoorten en zijn ontworpen voor plafond- of wandmontage. 

Douchen in perfectie

Of ze nu rond, groot en rechthoekig of klein en vierkant zijn, aan het plafond bevestigd of in de hand gehouden worden: in elke vorm en uitvoering zijn de doucheproducten van AXOR tijdloos in design, perfect in functie en uniek in waterbeleving. De luxueuze AXOR Showers maken van de douche een wellnessoase met respect voor zowel de gebruiker als het water. Verschillende straalsoorten, zoals de omhullende, zachte en tegelijk krachtige PowderRain, illustreren de innovatieve kracht van ons bedrijfsintern straalonderzoek. Talloze microfijne druppels vormen een cocon van water, die het lichaam als een beschermende mantel bedekt. 

Grote, rechthoekige plafonddouche met vier straalsoorten.
AXOR doucheproducten – tijdloze luxe in elk badkamerinterieur. Bijvoorbeeld de AXOR ShowerHeaven: door zijn afmetingen en uitstraling is hij een nieuw luxueus archetype in de douche.

AXOR douches: het non plus ultra in de douche

Met het vierkant en de cirkel als model kregen de douchekoppen een puristisch design. Daarom zijn ze universeel en compatibel met elk ontwerp voor een luxueuze douche-omgeving. De geometrische, heldere vormen met egale oppervlakken bepalen altijd de stijl, van straalschijf tot plafond- of wandplaat.

De douches zijn vervaardigd van hoogwaardig metaal en afgewerkt met glanzend chroom of een van de vele speciale AXOR FinishPlus oppervlakken. Dat maakt ze tot perfecte designobjecten in de badkamer. 

Ronde plafonddouche met volle waterstraal en handdouche.
De perfecte cirkel als model voor een perfecte douche: de puristische vormentaal maakt van AXOR douches luxueuze designobjecten, die in elke badkamer passen.
Bij de nieuwe AXOR hoofddouches vormen design en techniek samen een innovatief meesterwerk.

Binnenin innovatief voor een puristisch uiterlijk

De hoogwaardige straalschijf van de AXOR Showers is gemaakt van metaal. Als het water wordt uitgeschakeld, verdwijnen de jets weer terug in de douchekop. Daarom is deze bijzonder gemakkelijk schoon te maken – temeer omdat hij met de bajonetsluiting eenvoudig kan worden losgemaakt, zodat hij in een reinigingsbad kan worden gelegd.

Grote, rechthoekige plafonddouche met gladde metalen plaat.
Puristische design: bij de nieuwe AXOR douches verdwijnen de jets, wanneer het water wordt uitgeschakeld. Een technisch principe dat op basis van waterdruk werkt.

In elke vorm en met elk oppervlak een topper: AXOR hoofddouches

De puristisch vormgegeven hoofddouches zijn verkrijgbaar in ronde en vierkante vorm en in een uitvoering voor plafond- of wandmontage. Met de fijne, superzachte doucheregen PowderRain of de nieuwe Intense PowderRain, een krachtige douchestraal die bij de 2jet variant van de nieuwe AXOR hoofddouches voor een exclusief wellnessgevoel zorgt. Bijzonder geraffineerd: AXOR douches met een van de exclusieve, speciale AXOR FinishPlus oppervlakken.

Grote, vierkante hoofddouche met speciaal oppervlak.
De AXOR hoofddouche 240/240 1jet met douchearm: een puristische verschijning, waarvan de exclusieve look nog wordt versterkt door het speciale AXOR FinishPlus oppervlak.

PowderRain – een waterstraal van zacht tot intens

Elke straalsoort is op zich al puur genieten, maar samen maken ze van de nieuwe AXOR hoofddouches het ultieme wellnessproduct, dat exclusief doucheplezier naar de privébadkamer brengt. We hebben het hier over PowderRain en Intense PowderRain: uniek waterdesign met twee intensiteiten, dat tegelijk voor wellness, ontspanning en herstel zorgt.

De fluweelzachte PowderRain is als een cocon van water. Met zijn ontelbare, ultrafijne druppels uit de fijnste siliconen sproeiers omhult hij lichaam en geest met een zijdezachte regenbui. Dankzij intensief onderzoek in het eigen soundlaboratorium komt het aangenaam zachte water haast geruisloos uit de grote hoofddouche – en dat met een debiet van 16-20 liter per minuut (bij 3 bar). 

Drie douchekoppen met verschillende straalsoorten.
Toppers in waterdesign: de straalsoorten PowderRain en Intense PowderRain in de nieuwe AXOR hoofddouches. Samen maken ze van de douche een exclusieve spa in de privébadkamer.

Wanneer kracht en zachtheid samenkomen: Intense PowderRain

Bij Intense PowderRain smelten kracht en zachtheid samen tot een heerlijke waterbeleving. Net als bij PowderRain komen er duizenden microfijne waterdruppels uit de siliconennoppen, maar hier worden ze vanuit een beperkt gedeelte in het midden van de douchekop geconcentreerd over het lichaam gesproeid. Met een debiet van 15-18 liter per minuut (bij 3 bar) heeft deze straalsoort een iets lager verbruik, maar dat maakt hem niet minder doeltreffend bij het uitspoelen van shampoo of voor een korte verfrissing na het sporten.

Plafonddouche met intensieve waterstraal.
Even verfrissen onder de AXOR hoofddouche: de Intense PowderRain is een krachtige douchestraal, die geconcentreerd vanuit het midden van de douche over de gebruiker wordt gesproeid.

AXOR ShowerHeaven: excellentie, expertise en exclusiviteit

Dankzij talrijke innovaties staat deze douche technisch aan de top. Met zijn enorme afmetingen en hoogwaardige metaal is hij een luxueus designobject. En door de minimalistische vormentaal met maximale uitstraling wordt hij een nieuw archetype in de douche. De AXOR ShowerHeaven 1200/300 4jet is een meesterwerk op het gebied van techniek en design. Een groot podium voor het water, dat in drie perfecte straalsoorten over het lichaam loopt:

  • De fluweelzachte doucheregen PowderRain, die aan beide kanten op het lichaam valt en het in een cocon van water hult of die met vier verstelbare vleugels aan de lichaamsgrootte kan worden aangepast en zodanig kan worden ingesteld, dat het haar droog blijft.
  • De geconcentreerde monostraal, die volumineus uit het midden van de plafonddouche stroomt.
  • De vitaliserende regenstraal, die royaal over het hele lichaam parelt.
Zeer grote plafonddouche/regendouche met verschillende waterstralen.
Krachtige monostraal, vitaliserende regenstraal of fluweelzachte doucheregen: onder de AXOR ShowerHeaven 1200/300 4jet vindt iedereen zijn favoriete straalsoort.

Groots in prestatie, verleidelijk in design

Net als alle luxedouches van AXOR is ook de AXOR ShowerHeaven 1200/300 gemaakt van metaal en met speciale AXOR FinishPlus oppervlakken aan individuele wensen aan te passen. Voor sfeervol licht is de plafonddouche naar keuze verkrijgbaar met indirecte ledverlichting in twee kleurtemperaturen. De installatie wordt uitgevoerd via een verborgen basiseenheid en twee eveneens onopvallende plafondaansluitingen. Zo vormt de schijnbaar zwevende AXOR ShowerHeaven de kroon op elke luxueuze douche-inrichting.

Rechthoekige douche die aan het plafond is bevestigd.
Doucheoplossing met verschillende functies en onzichtbare installatie: ondanks het indrukwekkende formaat van 1.200 x 300 millimeter lijkt de AXOR ShowerHeaven onder het plafond te zweven.