AXOR Citterio nieuwigheden

Klassieker met nieuwe greepvariant, oppervlaktestructuur en doucheoplossing

Een van de iconen van modern badkamerdesign, nu uitgebreid met een nieuwe greepvariant, exclusieve oppervlaktedetails en producten voor de douche: AXOR Citterio biedt monumentaal kraandesign met geometrische precisie en opvallende vlakheid. Discreet en toch onmiskenbaar luxueus, past de collectie dankzij het veelzijdige productassortiment in elk badkamerinterieur.

AXOR Citterio: nieuwe details – voor nog meer keuze

Met hun vlakheid, glans en precisie zijn de AXOR Citterio mengkranen een monumentale verschijning aan de lavabo, het bad of in de douche. Als uitdrukking van de Italiaanse neoklassieke architectuur is dit een mengkraan die ‘luxe op het tweede gezicht’ belichaamt, die hulde brengt aan de waarde van water en die de kostbaarheid ervan viert. AXOR Citterio is een tijdloze klassieker die door evenwichtige proporties en elegante geometrieën gekenmerkt wordt en daardoor in elk badkamerinterieur past. Met de nieuwigheden, waaronder een nieuwe greepvariant met optionele oppervlaktestructuur en doucheoplossingen, breidt AXOR het productassortiment uit – voor nog meer keuze bij het inrichten van de badkamer.

Design: Antonio Citterio


 
Hoge AXOR Citterio lavabomengkraan met hendelgreep.

Kijk achter de schermen van een klassieker!

Onze designklassieker AXOR Citterio heeft een spannende update ondergaan. Ontdek in onze deep dives hoe ons icoon de megatrend van individualisering beantwoordt en actuele en hedendaagse oplossingen biedt met baanbrekende innovaties in design, technologie en collectie. Anke Sohn, Head of Global Brand Marketing AXOR en Benjamin Holzer, Head of Product Management AXOR presenteren de collectie in detail. Bekijk nu de video's en ontdek meer!

Mengkranenserie met nieuwe greepvariant en exclusieve oppervlaktestructuur


De uitgebreide AXOR Citterio mengkranenserie biedt maximale ontwerpvrijheid. Naast de iconische pingrepen en klassieke kruisgrepen, bevat de collectie nu ook mengkranen met een nieuwe hendelgreep. Deze zet met zijn zwevende vorm de architectonische designtaal voort en is nog ergonomischer, intuïtiever en gebruiksvriendelijker. De nieuwe hendelgreep is optioneel verkrijgbaar met een exclusieve, 'Rhombic cut' – voor een look-and-feel die het designidee onderstreept: ‘het ritueel van de dagelijkse wasbeurt met mooie producten uitvoeren’.
AXOR Citterio mengkranen met verschillende grepen.
De nieuwe, zwevende hendelgreep \(in het midden\) zet de designtaal van AXOR Citterio voort en vult het assortiment aan met een variant die nog ergonomischer en gebruiksvriendelijker is.

Geheel naar keuze: van het klassieke driegats design tot de moderne pingreep


De mengkranen van de collectie zijn verkrijgbaar met een opvallende pingreep met moderne, technologisch geavanceerde joystick-kardoes. De klassieke kruisgrepen verlenen de driegats mengkraanvarianten en thermostaten een tijdloos karakter en onderscheiden zich door hun beproefde functionaliteit met mechanische bediening. Met de nieuwe hendelgreep breidt AXOR de collectie uit met een greepvariant die nog ergonomischer, intuïtiever en gebruiksvriendelijker is. De zwevende vorm van de vlakke greep zet de architectonische designtaal consequent voort en biedt met de optioneel verkrijgbare oppervlaktestructuur – de 'Rhombic cut' – een indrukwekkende look-and-feel.
AXOR Citterio ééngreepslavabomengkraan met pingreep aan de zijkant.

Talloze varianten voor maximale ontwerpvrijheid en vele inbouwsituaties


Naast de mengkranen met drie verschillende grepen, biedt de collectie AXOR Citterio ook meerdere uitlooplengtes en producthoogtes, diverse installatietypes en producten met plaat of rozet. Voor een consequente, geometrische designtaal omvat het assortiment Showerpipes met ééngreepsmengkraan of thermostaat, inbouwdouchethermostaten, op de grond staande badmengkranen, opbouw- en inbouwbadmengkranen, driegats bad- of tegelrandmengkranen en bidetmengkranen. Veel van de bad- en douchemengkranen zijn eveneens verkrijgbaar met de verschillende greepvarianten pin-, kruis- of hendelgreep en kunnen – net als alle andere producten uit de collectie – individueel worden uitgevoerd met een van de talrijke AXOR FinishPlus oppervlakken.
Douchesysteem met hoofd-, handdouche, thermostaat en doucheslang.
Ontdek de nieuwe AXOR Universal Circular accessoires!
AXOR accessoires

Ontdek meer over de AXOR Universal Circular accessoires en hun mogelijkheden tijdens de Aqua Days.