Hansgrohe Professional Services
De mengkraan – in een nieuwe interpretatie

Archetype met innovatieve bediening en minimalistisch design: AXOR One

AXOR One mengkranen zijn elegant, elementair en puur. Het design is extreem gereduceerd en voelt toch vertrouwd aan met zijn effen oppervlakken, zachte randen en evenwichtige proporties. Dankzij de innovatieve, nauwkeurige bediening kunnen de mengkranen intuïtief en zuinig worden gebruikt. Verkrijgbaar in chroom en Matt Black of in andere exclusieve AXOR FinishPlus oppervlakken.

De essentie van eenvoud: archetypes met een nieuwe manier van interactie

AXOR One mengkranen zijn gereduceerd tot het wezenlijke. Een gebogen, extreem slanke buis met een greep aan de zijkant, twee aparte grepen of een hendelgreep. In combinatie met subtiele details zoals de licht toelopende uitloop, de aangenaam in de hand liggende kraangrepen en het nieuwe, exclusief voor AXOR One verkrijgbare, gelakte oppervlak Matt Black (mat zwart) – of een van de vele andere AXOR FinishPlus oppervlakken – wordt AXOR One een ongelooflijk hoogwaardige, tijdloos mooie en exclusieve collectie, die voor elke badkamer een verrijking is.

Design: Barber Osgerby
AXOR One ééngreepslavabomengkraan met greep aan de zijkant.

Slank silhouet, eenvoudige installatie en dus praktisch in onderhoud


De ontwerpers en ontwikkelaars van AXOR One kwamen op het geniale idee om de cartouche onder de lavabo te plaatsen. Daar hadden ze twee redenen voor. Door de motor van de mengkraan extern te plaatsen, konden ze het corpus extreem slank ontwerpen en AXOR One tot het absoluut wezenlijke reduceren. Bovendien maakt de plaatsing van de cartouche onder de lavabo een snelle, eenvoudige installatie en een praktische toegang voor service en onderhoud mogelijk, waarbij de cartouche heel eenvoudig met een bajonetsluiting verwijderd en weer teruggeplaatst wordt.
Weergave van de cartouchepositie bij AXOR One Select.

Duik in de wereld van AXOR One!

Met AXOR One doet een echte innovatie zijn intrede op de markt. En het is innovatief op meer dan één niveau. Ontdek wat er echt baanbrekend is aan het design, de technologie, de collectie en de filosofie met onze deep dives. Anke Sohn, Head of Global Brand Marketing AXOR, en Benjamin Holzer, Head of Product Management AXOR, presenteren de collectie in detail. Bekijk nu de video's en ontdek meer!

AXOR One: innovatieve functie – voor een zuinige bediening


De mengkranen van de collectie AXOR One zijn met verschillende grepen verkrijgbaar. De Select versies hebben aan de zijkant een hendelgreep met all-in-one-bediening. Door deze naar beneden te drukken, wordt het water in- en uitgeschakeld en kan de waterstroom nauwkeurig en direct worden geregeld. Door de hendelgreep met de klok mee te draaien, wordt de temperatuur verhoogd. Verder is de greep ook uitgerust met een vooraf ingestelde CoolStart functie, die ervoor zorgt dat er pas warm water stroomt wanneer de greep met de klok mee wordt gedraaid. Greepdesign met een innovatieve functie voor een spaarzame omgang met het element water.
De AXOR One all-in-one-bedieningsgreep in detail.

Een nieuwe interpretatie van een klassieker: de driegats mengkraan AXOR One

De driegats lavabomengkraan AXOR One geeft een compleet nieuwe interpretatie van het klassieke kraandesign met hoge uitloop en aparte grepen voor koud en warm water. Want anders dan bij de bekende variant hebben de twee zacht gevormde grepen hier een verschillende functie: met een druk op de rechtergreep met geïntegreerde Select technologie wordt het water in- of uitgeschakeld; door eraan te draaien, verandert de temperatuur. Met een draai aan de linkergreep wordt de hoeveelheid water geregeld. Door deze innovatieve besturingslogica kunnen de temperatuur en het debiet vooraf worden ingesteld.
De nieuwe driegats lavabomengkraan AXOR One in werking.

Bekend en toch helemaal nieuw: de extreem platte hendelgreep


De lavabomengkranen AXOR One met hendelgreep gaan op innovatieve wijze verder op het idee van minimalistisch design. Het platte greepontwerp wordt mogelijk gemaakt door de nieuw ontwikkelde M25XS cartouche. De geïntegreerde straalvormer en de iets toelopende uitloop benadrukken de kwaliteit op het gebied van design en productie. De mengkranen AXOR One met hendelgreep onderscheiden zich – zoals de hele collectie – door hun doordachte design met slanke silhouetten, vlakke oppervlakken, zachte randen en evenwichtige proporties.
Twee hoge AXOR One ééngreepsmengkranen in mat zwart.

Minimalistisch design voor de douche

AXOR One douchekoppen onderscheiden zich door hun monolithische vormen en de innovatieve toepassing van de straalsoorten PowderRain en Rain, die zich in de typische grafische taal van de straalschijf weerspiegelt. De PowderRain uit de sproeiers in de binnenste ring van de straalschijf omhult het lichaam in een cocon van miljoenen microfijne waterdruppeltjes, terwijl de straalsoort Rain (buitenste ring) het hele lichaam een boost geeft. Een innovatieve combinatie – voor een immersieve, unieke douche-ervaring.
AXOR One hoofddouche 280 met twee straalsoorten in werking.

De all-in-one-combinatie voor een perfecte douche-ervaring

Het assortiment AXOR One bevat hoofddouches in twee maten (280 en 75), met één of twee straalsoorten, en twee handdouches. Als all-in-one-combinatie van hoofddouche, handdouche, douchestang en wandaansluiting is de AXOR One Showerpipe een strakke verschijning in de douche. De hoofddouche met de innovatief gecombineerde straalsoorten Rain en PowderRain kan dankzij de zwenkbare douchearm flexibel worden ingesteld; de handdouche met de straalsoort PowderRain is als EcoSmart versie efficiënt in het waterverbruik. Omdat de wandaansluiting in de Showerpipe is geïntegreerd, wordt het douchesysteem tot het wezenlijke gereduceerd. Perfect passend binnen de consistente designtaal van AXOR One.
Douchesysteem met hoofd- en handdouche in mat zwart.
Ontdek de nieuwe AXOR Universal Circular accessoires!
AXOR accessoires

Ontdek meer over de AXOR Universal Circular accessoires en hun mogelijkheden tijdens de Aqua Days.