Hansgrohe Professional Services
Badkamerdesign als één geheel

RainDrain: een afvoer met systeem

 
Inloopdouche met RainDrain douchegoot.
RainDrain biedt de perfecte afvoeroplossing voor elk badkamerproject met een inloopdouche. Met het brede scala aan producten, lengtes en afwerkingen kan de stijl van de klant overal worden doorgetrokken.

Perfectie voor de douche en een lust voor het oog    

Uw klant wil een douche die bij het totaalconcept van zijn badkamer past. hansgrohe maakt zijn droombadkamer compleet met een lijn hoogwaardige doucheafvoeren. RainDrain biedt maximaal comfort en laat toe om de douche als één geheel te ontwerpen. De afwerking van de producten voor de inloopdouche is daarbij perfect afgestemd op de rest van ons assortiment. Combineer badkamerkranen, douches, opbergoplossingen en doucheafvoerproducten helemaal in de stijl van uw klant.

RainDrain past flexibel in elke douche en overtuigt als doordachte systeemoplossing. Bij hansgrohe lijn- en puntafvoeren is alles op elkaar afgestemd: van het oppervlak en de afdichting tot de afvoer. Dit biedt meer zekerheid tijdens de installatie. Dankzij de geringe inbouwdiepte is RainDrain geschikt voor verschillende inbouwsituaties, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. 

Uw klant kan probleemloos genieten van maximaal doucheplezier onder een XXL hoofddouche. Voor een hoge afvoercapaciteit tot 60 l/min heeft RainDrain immers de innovatieve sifonoplossing Dryphon. Dit mechanische waterslot wordt bij elke afwerkingsset voor afvoergoten meegeleverd. Het kan de meegeleverde sifon van de uBox universal (inbouwlichaam) desgewenst vervangen, met een afvoercapaciteit tot 42 l/min. Als complete set inclusief sifon is voor RainDrain puntafvoeren geen aparte uBox universal benodigd.

RainDrain douchegoten: flexibiliteit in alle situaties    

Van de hoofddouche tot en met de afvoer, alles moet bij de stijl van het project passen. Kies de optimale installatie uit zes verschillende douchegoten, afhankelijk van de situatie en het concept van de badkamer.

Ontdek de nieuwe afvoeren.    

RainDrain Minimalistic

De douchegoot in minimalistisch design is verkrijgbaar in vijf lengtes, 70-120 cm. Het prefab set in roestvrij staal is ontworpen voor wandinstallatie en bestaat uit een vlakke, lineaire wandaansluiting en een afvoer voor de wand met sifon (Dryphon). Eenvoudige hoogteverstelling met de uBox universele basisset. De designafdekking kan betegeld worden.

RainDrain Minimalistic met betegelde designafdekking.

RainDrain Match Plus

De lijnafvoer in roestvrij staal voor elke badkamer. Probleemloze installatie, op het oppervlak of dicht bij de muur, perfect voor wand-tot-wand installatie dankzij het elegant verlengde frame. Lengtes van 80-120 cm. Eenvoudige hoogteverstelling. Designafdekking in geborsteld roestvrij staal, matzwart of matwit. Met Dryphon-technologie als standaard.

RainDrain Match Plus met designafdekking in matzwart.

RainTurn

De perfecte oplossing voor hellingcompensatie in betegelde douches aan de rand van het douchegebied: RainTurn in roestvrij staal biedt een stijlvolle wandaansluiting, lengte 120 cm, kan worden ingekort, en een wandaansluiting voor hellingen tot 2%. Geschikt voor zowel linkse als rechtse installatie en hoogteverstelbaar.

RainTurn in Chroom

Perfecte afvoer voor alle douchesituaties

Het ruime assortiment biedt u diverse mogelijkheden om de douchelediging te plannen. Welke RainDrain-variant past het best in de badkamer van uw klant?
 • RainDrain Match: de douchegoot voor elke badkamer. Water loopt in de roestvrijstalen goot onder het rooster naar de sifon. Zes lengtes, 600 - 1200 mm. Voor de designafdekking is een oppervlak in chroom, geborsteld roestvrij staal, gelakt roestvrij staal en twee soorten glas verkrijgbaar. De achterzijde kan betegeld worden (niet geadviseerd bij varianten in glas). Eenvoudig aan te passen aan het niveau van de tegels rondom door een in hoogte instelbaar frame, dat in de roestvrijstalen goot wordt geplaatst. Voor plaatsing tegen de wand of vrij in de ruimte.
 • RainDrain Flex: blikvanger met geïntegreerde helling op de designafdekking. Vijf lengtes, 700 - 1200 mm, ter plaatse in te korten. Verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal en vijf exclusieve FinishPlus-oppervlakken. In tegenstelling tot de andere series wordt RainDrain Flex op de dekvloer geplaatst, hoogteaanpassing met de ovale steekverbinding naar het inbouwlichaam. Voor plaatsing tegen de wand of tussen twee wanden.
 • RainDrain Rock: ontworpen om te betegelen met natuursteen/tegels tot 40 mm dik. Het water stroomt verborgen weg. Zes lengtes, 600 - 1200 mm, ter plaatse telkens 50 mm in te korten aan elke kant. Eenvoudige hoogteaanpassing aan de installatieset, voor vrije plaatsing in de ruimte.
 • RainDrain Spot: doucheput voor plaatsing op plat vlak en maximale flexibiliteit. Afmetingen 150 x 150 mm. Geborsteld roestvrij staal (aan de achterzijde te betegelen) of gestructureerd roestvrij staal voor de afdekking.

De afvoer op punt gesteld

Ontdek de selectie van smaakvolle puntafvoeren bij hansgrohe. Welke variant past het beste bij het designconcept van de badkamer van uw klant? Maak uw keuze:

Onze puntafvoeren in een oogopslag

 • RainDrain Spot: Puntafvoer voor installatie vrij in het oppervlak en maximale flexibiliteit bij de plaatsing. Afmetingen 150x150 mm. Afdekking van geborsteld of getextureerd roestvrij staal, betegelbaar op de rugzijde.
 • RainDrain Brilliance: Hoogwaardige puntafvoer voor een individueel ontwerp. Draaibaar designafdekking van geborsteld roestvrij staal, betegelbaar op de rugzijde, in twee maten 100x100 en 150x150 mm. Tegelframe in hoogte verstelbaar (5-18 mm).
 • RainDrain Point: Geschikt voor elke badkamer. Designafdekking naar keuze 100/100 en 150/150 mm van geborsteld roestvrij staal en in mat zwart, op de rugzijde betegelbaar, eenvoudig aan te passen aan de omliggende hoogte. Ook verkrijgbaar als geperforeerd roestvrij stalen rooster.

Alle hansgrohe puntafvoeren worden geleverd met voorgemonteerd afdichtingsvlies, haarzeef en sifon.

Hoogwaardige oplossingen voor douchegoten en puntafvoeren

uBox universal: één inbouwlichaam voor alle situaties

hansgrohe breidt zijn assortiment uit met één inbouwlichaam voor alle douchegoten en situaties. Uw voordeel: efficiënt voorraadbeheer, omdat voor alle lineaire afvoervarianten hetzelfde model uBox universal kan worden gebruikt.

 • Het in de fabriek voorgemonteerde afdichtingsvlies voor een veilige composietafdichting voorkomt waterschade.
 • Flexibele installatie: de drie aansluitingen passen bij vrijwel elke inbouwsituatie. De hoogteverstelling en nivellering van de designafdekking (afwerkingsset) is bij RainDrain Match and Rock ook mogelijk, als de chape al gestort is.
 • Veelzijdigheid: uBox universal is geschikt voor primaire (standaard) en secundaire afvoer.
 • De hoogwaardige productkwaliteit verzekert de veiligheid op de bouwplaats en zorgt voor tevreden klanten.
Structuur van de uBox universal.
Schematische weergave van de uBox universal voor vlakke inbouw, ideaal voor renovaties: installatieplaten, inbouwlichaam, voorgemonteerd afdichtingsvlies en bouwbeschermkap (van onder naar boven).
 • RainDrain vakgesprek.

  RainDrain und XtraStoris vakgesprek

  Het vakgesprek behandelt technische gegevens en interessante feiten over de installatie en planning van RainDrain en XtraStoris.

  Hier downloaden (PDF, 9.8 MB)

Ontdek meer nieuwigheden van hansgrohe