Hansgrohe Professional Services
Badkamerdesign als één geheel

RainDrain: een afvoer met systeem

 
Inloopdouche met RainDrain douchegoot.
RainDrain biedt de perfecte afvoeroplossing voor elk badkamerproject met een inloopdouche. Met het brede scala aan producten, lengtes en afwerkingen kan de stijl van de klant overal worden doorgetrokken.

Perfectie voor de douche en een lust voor het oog    

Uw klant wil een douche die bij het totaalconcept van zijn badkamer past. hansgrohe maakt zijn droombadkamer compleet met een lijn hoogwaardige doucheafvoeren. RainDrain biedt maximaal comfort en laat toe om de douche als één geheel te ontwerpen. De afwerking van de producten voor de inloopdouche is daarbij perfect afgestemd op de rest van ons assortiment. Combineer badkamerkranen, douches, opbergoplossingen en doucheafvoerproducten helemaal in de stijl van uw klant.

RainDrain past flexibel in elke douche en overtuigt als doordachte systeemoplossing. Bij hansgrohe lijn- en puntafvoeren is alles op elkaar afgestemd: van het oppervlak en de afdichting tot de afvoer. Dit biedt meer zekerheid tijdens de installatie. Dankzij de geringe inbouwdiepte is RainDrain geschikt voor verschillende inbouwsituaties, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. 

Uw klant kan probleemloos genieten van maximaal doucheplezier onder een XXL hoofddouche. Voor een hoge afvoercapaciteit tot 60 l/min heeft RainDrain immers de innovatieve sifonoplossing Dryphon. Dit mechanische waterslot wordt bij elke afwerkingsset voor afvoergoten meegeleverd. Het kan de meegeleverde sifon van de uBox universal (inbouwlichaam) desgewenst vervangen, met een afvoercapaciteit tot 42 l/min. Als complete set inclusief sifon is voor RainDrain puntafvoeren geen aparte uBox universal benodigd.

RainDrain douchegoten: flexibiliteit in alle situaties    

Van de hoofddouche tot en met de afvoer, alles moet bij de stijl van het project passen. Kies de optimale installatie uit zes verschillende douchegoten, afhankelijk van de situatie en het concept van de badkamer.

Ontdek de nieuwe afvoeren.    

RainDrain Compact

De douchegoot van roestvrij staal is leverbaar in zes lengtes, 600-1200 mm, en vormt een ideale oplossing bij renovaties. Afwerkingsset voor vlakke en standaard installatie, vrij in het oppervlak of tegen de wand. Eenvoudige hoogteaanpassing aan de installatieset, twee sifons verkrijgbaar. De designafdekking kan worden betegeld.

RainDrain Original

Lineaire doucheafvoer als afwerkingsset voor een moeiteloze installatie en een veilige afvoer vrij in het oppervlak of bij de wand. Zes lengtes 600-1200 mm. Het water loopt via het afschot van de roestvrijstalen goot onder de afdekking naar de afvoer in het inbouwlichaam. Voor vlakke en standaard installatie zijn twee sifons in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

RainDrain Allround

Volledig waterdichte oplossing voor de doucheafvoer over het gehele doucheoppervlak. Het grote afdichtingsvlies (1500 x 1300 mm) wordt in de fabriek op de installatieset (vijf lengtes, 700-1200 mm) voorgemonteerd. Inclusief twee sifons met verschillende waterslothoogtes. Designafdekking van geborsteld roestvrij staal.

De afvoer op punt gesteld

Ontdek de selectie van smaakvolle puntafvoeren bij hansgrohe. Welke variant past het beste bij het designconcept van de badkamer van uw klant? Maak uw keuze:

Onze puntafvoeren in een oogopslag

 • RainDrain Spot: Puntafvoer voor installatie vrij in het oppervlak en maximale flexibiliteit bij de plaatsing. Afmetingen 150x150 mm. Afdekking van geborsteld of getextureerd roestvrij staal, betegelbaar op de rugzijde.
 • RainDrain Brilliance: Hoogwaardige puntafvoer voor een individueel ontwerp. Draaibaar designafdekking van geborsteld roestvrij staal, betegelbaar op de rugzijde, in twee maten 100x100 en 150x150 mm. Tegelframe in hoogte verstelbaar (5-18 mm).
 • RainDrain Point: Geschikt voor elke badkamer. Designafdekking naar keuze 100/100 en 150/150 mm van geborsteld roestvrij staal en in mat zwart, op de rugzijde betegelbaar, eenvoudig aan te passen aan de omliggende hoogte. Ook verkrijgbaar als geperforeerd roestvrij stalen rooster.

Alle hansgrohe puntafvoeren worden geleverd met voorgemonteerd afdichtingsvlies, haarzeef en sifon.

Hoogwaardige oplossingen voor douchegoten en puntafvoeren

uBox universal: één inbouwlichaam voor alle situaties

hansgrohe breidt zijn assortiment uit met één inbouwlichaam voor alle douchegoten en situaties. Uw voordeel: efficiënt voorraadbeheer, omdat voor alle lineaire afvoervarianten hetzelfde model uBox universal kan worden gebruikt.

 • Het in de fabriek voorgemonteerde afdichtingsvlies voor een veilige composietafdichting voorkomt waterschade.
 • Flexibele installatie: de drie aansluitingen passen bij vrijwel elke inbouwsituatie. De hoogteverstelling en nivellering van de designafdekking (afwerkingsset) is bij RainDrain Match and Rock ook mogelijk, als de chape al gestort is.
 • Veelzijdigheid: uBox universal is geschikt voor primaire (standaard) en secundaire afvoer.
 • De hoogwaardige productkwaliteit verzekert de veiligheid op de bouwplaats en zorgt voor tevreden klanten.
Structuur van de uBox universal.
Schematische weergave van de uBox universal voor vlakke inbouw, ideaal voor renovaties: installatieplaten, inbouwlichaam, voorgemonteerd afdichtingsvlies en bouwbeschermkap (van onder naar boven).
 • RainDrain vakgesprek.

  RainDrain und XtraStoris vakgesprek

  Het vakgesprek behandelt technische gegevens en interessante feiten over de installatie en planning van RainDrain en XtraStoris.

  Hier downloaden (PDF, 9.8 MB)

Ontdek meer nieuwigheden van hansgrohe